CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce ve Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal da, balonun davetinde yer alan isimler arasındaydı. İnce ve Koçal, aynı masaya otururken, gece boyunca sık sık sohbet ettikleri de dikkatlerden kaçmadı. Geceye gazetemiz imtiyaz sahibi Hayri Tezcan da katıldı.

Yalova Barosu Başkanı Cevdet Bekler, avukatlar günü dolayısıyla hafta sonunda yaptıkları kutlama programıyla ilgili açış konuşmasında, yeni dönemin hem anayasanın hem de avukatlık kanununun yenilenmesi açısından verimli geçmesini dilediğini söyledi.

Bekler, “Avukatlık kanunu ile ilgili birkaç şey söylemek isterim. 12 Eylül ürünü olan, faşist bir zihnin ürünü olan anayasanın en kısa zamanda en demokratik yollarla değişmesi gerekmektedir. Yamalı bohçaya dönen anayasamızı değiştirmek için parlamento, özellikle siyasi iktidar, diğer siyasi toplum örgütleriyle Neyine birlikte özellikle barolar birliği zaten bu görevi yıllardır üstlendi. Ancak maalesef her dönemde olduğu gibi bu dönemde de, siyasi iktidar barolara, Türkiye Barolar Birliği’ne gerektiği kadar bu konuda önem vermedi. Bunu da karşınızda belirtmek isterim. Unutulmamalıdır ki avukatlar savunma mesleğini yaparken, devlete ve siyasi iktidara karşı bağımsızdır. Bu sebeple dünyanın her ülkesindeki demokrasinin, özgürlüklerin ve hukukun üstünlüğü, teminatı barolardır. Bu sebeple avukatlar ve barolar daima demokrasinin yanında yer almışlardır. Önümüzdeki dönemin adil yargılanma hakkının tam olarak uygulandığı, cezaya dönen, dönüşmüş olan uzun tutuklamaların olmadığı, ülkemizin ve meslektaşlarımızın onuruna yakışan yeni bir Anayasa ve yeni bir Avukatlık Kanunu özlemiyle, konuşmamı tamamlıyorum, tekrar hoşgeldiniz” dedi.

Kemal Bayrı
Editör: TE Bilişim