Yalova Üniversitesi'nde Renkli 3 Mayıs Festivali Yalova Üniversitesi'nde Renkli 3 Mayıs Festivali

“Devletimizin ve Milletimizin bağımsızlığının sembolü olan İstiklal Marşımızın, 12 Mart 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 104. yıldönümünü kutlamanın onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz” diye sözlerine başlayan Başkan Tutuk, mesajına şöyle devam etti; 
“Milli egemenliği ve bağımsızlığı için yıllarca mücadele eden ve hiçbir devlete boyun eğmeyen Türk Milleti, Kurtuluş Savaşı’nda büyük zaferlere imza atarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde bugünkü Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atmıştır. Milletimizin yaşadığı en sıkıntılı dönemde ‘Korkma’ diye başlayan İstiklal Marşımız, milli mücadele ruhunun canlanmasına vesile olmuş, aynı zamanda Aziz kahraman ordumuza ve Aziz milletimize umut vermiştir. Vatan ve bayrak sevgisinin timsali, Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, azimle, inançla, büyük fedakarlıklarla yürütülen istiklal mücadelemizi, yazdığı muhteşem mısralarla destanlaştırmış ve ebedileştirmiştir. Milletimiz kendisine armağan edilen bu eşsiz marşın her bir kıtasını en derin duygularıyla hissetmeye devam edecek, mısralarında yer alan ortak hedefler ve duygu birliğini ilelebet muhafaza edecektir.
Tüm bu duygu ve düşüncelerle Milletimizin tüm hissiyatına tercüman olan bu İstiklal Marşı’mızı yazdığı için Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’a bir kez daha minnet ve şükranlarımı sunuyor, Allah’tan rahmet diliyorum.”

Editör: Arda Yavuz