Yalova Üniversitesi, Normal Sezonunu Tamamladı Yalova Üniversitesi, Normal Sezonunu Tamamladı

2023-2024 sezonu kapsamında Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi(TKBL)’nde normal sezon tamamlanırken, gözler Play-Off’a çevrilmişti. Çeyrek final maçları kapsamında iki maçı da kazanan YTR Gayrimenkul Bodrum Basketbol, Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor ve Danilo’s Pizza Bursa Antspor üst tura yükselmeyi başardı. 1-1’e gelen Botaş Gelişim-01 Adana Basketbol serisinde ise yarı finale çıkacak takım 5 Nisan Cuma günü oynanacak maçların ardından belli olacak.
Ligde normal sezonu 2 ve 9. sıralar arasında tamamlayan takımlar ise play-off oynamaya hak kazanmıştı. 
Yalova Bodrum Gure Bursa Tkbl Sezon Play Off Yari Final (2)Bu kapsamda lig ikincisi YTR Gayrimenkul Bodrum Basketbol ile dokuzuncu sıradaki Emlak Konut Gelişim eşleşti. Muğla’da oynanan ilk maçı 74-63 kazanan YTR Gayrimenkul Bodrum Basketbol, İstanbul deplasmanında da 68-64’lük skorla gülerek adını yarı finale yazdırdı.
Birçok Süper Lig oyuncusunu kadrosunda barındıran lig üçüncüsü Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor ile sekizinci sırada noktalayan HDI Sigorta Yalova VİP’le eşleşirken Balıkesir ekibi iki maçı da 79-67 ve 78-77 kazanıp sürprize izin vermeyerek üst tura çıktı. İddialı kadrosuyla dikkat çeken dördüncü sırada normal sezonu tamamlayan Danilo’s Pizza Bursa Antspor Play-Off Çeyrek final ilk maçında evinde yedinci sıradaki Lidya Garden City Turgutlu Belediyespor’u 90-85 devirdikten sonra Manisa’da da 76-69 mağlup etmeyi başardı. 
Yalova Bodrum Gure Bursa Tkbl Sezon Play Off Yari Final (3)01 Adana Basketbol ile Botaş Gelişim eşleşmesinde ilk maçı Ankara ekibi 86-83 kazanarak sürprize imza attı. İkinci maçta ise bu kez gülen taraf 70-67’lik skorla Adana temsilcisi oldu. Bu seride yarı finalist olacak takımı belirleyecek mücadele 5 Nisan Cuma günü Menderes Spor Salonunda olacak. Kazanan takım Play-Off yarı finalde YTR Gayrimenkul Bodrum Basketbol’un konuğu olacak. Play-Off yarı finalin diğer ayağında Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor ile Danilo’s Pizza Bursa Antspor kozlarını paylaşacak. 

Editör: Arda Yavuz