Cuma günü de borsadaki yukarı yönlü seyir dikkat çekerken diğer yandan da altın piyasası ise rekor seviyeleri test etti. Gram altın haftaya rekorla başladı. Ons altın 2 bin dolar seviyesine yükseldi. İç piyasada gram altının bin 860 lirayı gördü. Bugün dolar 28,000 liradan alınırken satışı 28,500 ‘den, euro ise 29,500 ‘den alınırken 30,000 liradan satışı gerçekleşiyor. Akaydın Döviz Büro yetkilisi Ercan Aydın konuyla ilgili şunları söyledi: “Merkez Bankası, faiz kararından sonra hafiften yukarı yönlü bir atak içinde. Bu da çok değil yani. da 0,2 kuruşluk bir atak içinde fiyatlar sabit diyebiliriz. Şu anda çok sert bir hareket beklemiyoruz. Yavaş yavaş hafif yukarı yönlü bir atak var. Düşüş de pek yok. Enflasyonun biraz yükselişte oluşundan dolayı döviz fiyatları hafif hafif yukarıya doğru bir atak içinde diyebiliriz.”
İsrail- Filistin savaşının altın fiyatlarını da etkilediğini belirten Aydın, “İlk başta daha sert bir etki vardı. Altının gramı şu anda bin 860 liraları gördü. 40 ile 60 lira arasında bir dalgalanma içinde” dedi.
HABER/ RÜMEYSA ŞAHİN

borsa-doviz-yalova-altin-euro-dolar (5)borsa-doviz-yalova-altin-euro-dolar (4)borsa-doviz-yalova-altin-euro-dolar (3)borsa-doviz-yalova-altin-euro-dolar (1)
 

Editör: Arda Yavuz