Evli ve 4 çocuk babası Edepali Yalova’daki yaşantısı ve muhtarlık süresi ile ilgili, “1970 yılından beri Çınarcık’ta ikamet ediyorum ve aynı zamanda 1994 yılından beri burası İstanbul’a bağlıyken Yalova il oldu, Çınarcık ise ilçe oldu. İki tane mahallemiz vardı. Taşliman ve Harmanlar Mahallesi’ydi. Seçimden sonra, belediye meclisi kararıyla üç tane mahalle daha ilan edildi. O mahalleler de Çamlık, Hasanbaba ve Karpuzdere oldu. 1994 yılından beri görevimi sürdürmekteyim.” şeklinde konuştu.

Bu sıkıntıları yaşıyoruz

Muhtar Edepali, mahallesindeki vatandaş portföyü ile ilgili, “Çok aktif olarak yıllardan beri muhtarların başkanlığını, konfederasyon, dernekler ve vakıflar, bunlarla ilgili olduğum için aktif olarak, pandemi yaşadık biliyorsunuz. Allah, bir daha pandemi gibi bir felaket  göstermesin. Çınarcık, yerleşim alanı olarak yazlık ile yerleşim alanı eşittir. Buraya gelen insanlar gençlik değil daha çok emekli olanlar ikamet ediyor ve bundan çok sıkıntı çekiyoruz. Sıkıntı şu, insanlar geliyor yazlığa ve 3-5 ay oturuyor ama ne muhtara bildiri yapıyor ne karakola bildiri yapıyor, ne yönetimden bir haberi var, ne binasından bir haberi var. Biz sıkıntı çekiyoruz ki, gidiyoruz kapısı açık bacası açık. Gidiyoruz adamı bulamıyoruz ki, biz bu sıkıntıları yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Muhtar Edepali, yönetmekte olduğu mahalle nüfusu ile ilgili, “Nüfusumuz kışları 3 bine yakın. Yazları 200-300 oluyor ya da 150. Fazla tabiim Aslında seçmen 1750. İkiye katladığın zaman ben 3.5 sayıyorum.” sözlerini kullandı.

Vatandaşların ihtiyaç ve taleplerini karşılamak amacıyla yaptıklarını, “Çınarcık 20 bin nüfusa hitap ediyor. Kadrosu, polisi, belediyesi, her şeyi 20 bine endekslenmiştir. Düşünebiliyor musun ki şu an 500 bin kişiye, 20 bin kişinin hizmetini nasıl yetiştirebilirsin? Elbette bir aksaklık olur, yanlış olur, ihtiyaç olur.” şeklinde anlattı.

Muhtar Edepali, yazın artan nüfusa rağmen su ve ulaşım sıkıntısı yaşamadıklarını belirterek, “Hiçbir sıkıntımız yok. Suyun normal bir şekilde akıyor.” dedi.

Muhtar Mehmet Edepali, mahallesindeki ulaşım durumuyla ilgili, “Bizim iki tane belediye arabamız çalışıyor. O da sabah 7:00’da başlıyor. Hatta 6:30’da başlıyor ve yarım saat arayla, sonra saat başına dönüyor. 56 tane minibüsümüz var. Tabi onlar sürekli 10 dk’da bir kalkıyor. Onda bir sıkıntı olmuyor yani. Şimdiye kadar bir şikayet gelmedi.” diye belirtti.

Muhtar Edepali, mahallesindeki temel eksiği, “Benim sıkıntım şudur. Ben yıllardır mütevelli heyetindeyim, ortamlara gidiyorum. Bunu sürekli dile getiriyorum. Plan ve proje zamanında yapılmış tabii ki, şimdi bir şey yapamazsınız. Bizim en büyük ihtiyacımız burada konferans salonumuz eksik, çocuk parkımız eksik, mahallemde okulum yok, eksik. Sürekli bunu dile getirdik, ona da yer bulması bira sıkıntı çektik. Tüm yetkililere hepsine ilettik, söyledim. Onlar da çaba içindeler. Zamanında imarı sıkıştırılmış planlamada, şimdi yer bulamıyoruz.” şeklinde niteleyerek bu durumdan şikayetçi olduğunu belirtti.

Muhabir/Göktuğ Doğukan YÜKSEL

Güneyköy Muhtarı Erhan; Köyümüzün Çeşmesi Sultan Reşat Han Tarafından Yaptırılmış Güneyköy Muhtarı Erhan; Köyümüzün Çeşmesi Sultan Reşat Han Tarafından Yaptırılmış

Kameraman/Tuğba ALTIN

Editör: Rümeysa Şahin