‘Borç 322 Milyon TL’ ‘Borç 322 Milyon TL’

31 Mart 2024 tarihinde yapılması planlanan yerel seçimlerle az bir zaman kala partilerin bir bölümü aday adaylığı başvurularını tamamlamıştı. Bu süreci tamamlayan Cumhuriyet Halk Partisi Yalova ili genelinde 28 aday adayı başvurusu aldığını açıklamıştı.

Geçtiğimiz günlerde Parti Meclisi toplantısını yapan CHP, Belediye Başkan Adaylarının bir bölümünü Parti Sözcüsü Deniz Yücel aracılığıyla kamuoyuna duyurdu. CHP sözcüsü Yücel’in verdiği listeye göre CHP Yalova’da Armutlu ve Termal olmak üzere 2 ilçe, Esenköy, Teşvikiye, Koru ve Taşköprü olmak üzere 4 beldenin Belediye Başkan Adayını açıkladı ve toplam 6 aday belli olmuş oldu.

Armutlu Belediye Başkanı Adayı Bekir Pamuk Kimdir?

1961 Armutlu doğumlu. İlk ve ortaokulu Armutlu’da okudu. Bursa Tophane Endüstri Meslek Lisesi’nden 1979 yılında mezun oldu. Daha sonra ticarete atıldı ve 1987 yılında ilk işyerini açtı. 1999 yılına kadar marangoz işlerini yaptı. Bu arada ikinci işi olan zeytinyağı işletmeciliğine Armutlu’da devam etti. 1989 yılında evlendi ve 2 oğlu ve 1 kızı oldu. Büyük oğlu Türk Hava Yolları’nda Uçak Teknisyeni, kızı İstanbul Üniversitesi’nde Türk Dili Bölümü’nde Doktor Öğretim Üyesi ve küçük oğlu kendisiyle çalışıyor. 1998 yılında ilk özel ağaçlandırma işlerini yapan kişilerden biri olan Pamuk, 150 dönümlük arazide fıstık çamı yetiştirdi ve hala ürün toplamaya devam ediyor. 2020 yılında Armutlu’da Anonim Şirket kurarak Yediemin Otopark İşletmeciliğine başladı. Siyasete 1990 yılında SHP’ye katılarak girdi. O zamandan itibaren partide yönetim kurulu üyeliği ve bir dönem olmak üzere belediye meclis üyeliği yaptı. Hali hazırda emekli olan Pamuk, Yediemin Otopark İşletmeciliğine devam ediyor. Pamuk 31 Mart 2024 tarihinde yapılması planlanan yerel seçimler için CHP’den Armutlu Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi.

Termal Belediye Başkanı Adayı Sabriye Sultan Yalçın Kimdir?

1961 İstanbul doğumlu olan Sabire Sultan Yalçın, evli ve iki çocuk annesi. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden ön lisans mezunu oldu. 2 yıl Kültür Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi, 34 yıl Orman Bakanlığı’nda Orman İşletme Müdürlükleri’nde görev aldı. 8 yıl önce Orman İşletme Müdürlüğü’nden Muhasebe yetkilisi olarak emekli oldu. 20 yıldır Yalova’da yaşayan Yalçın, CHP’den Termal Belediye Başkanı Adayı oldu.

Koru Belediye Başkanı Adayı Kamil Yaman Kimdir?

1962 doğumlu olan Kamil Yaman, seracılıkla uğraşıyor. Evli ve 2 çocuk sahibi. 2009 yılından itibaren Koru Belediye Başkanlığı görevini yürüten Yaman, 4. Dönemi için CHP’den Koru Belediye Başkanlığı için tekrar aday gösterildi.

Esenköy Belediye Başkanı Adayı Özay Biber Kimdir?

Özay Biber 1962 İstanbul doğumlu, evli ve 1 çocuk annesi. Geçmişte Çınarcık CHP Kadın Kolları’nda görev alan Biber aktif olarak Çınarcık’taki bir okulda kantin işletmeciliği yapıyor. Ekonomiyi yakından takip ettiğini belirten Biber, CHP Esenköy Belediye Başkanı Adayı olarak gösterildi.

Teşvikiye Belediye Başkanı Adayı Akın Büyükturan Kimdir?

1987 Yalova’da doğumlu olan Akın Büyükturan ilk ve orta öğretimini Teşvikiye’de tamamladı. Evli ve iki kız çocuğu babası. Teşvikiye’de ikamet eden Büyükturan, Teşvikiye Delmece Yaylası’nda Etmangal İşletmeciliği yapıyor ve ayrıca ailesiyle birlikte çiftçilik ve orman işleri ile ilgileniyor. Büyükturan, CHP’den Teşvikiye Belediye Başkanı Adayı olarak gösterildi.

Taşköprü Belediye Başkanı Adayı Ümit Korkmaz Kimdir?

Ümit Korkmaz 1979 Yalova doğumlu. İlk ve orta öğretimini Taşköprü İlköğretim Okulu’nda tamamladı. Liseyi Aksa Çok Programlı Meslek Lisesi’nde okudu. 2001-2023 yılları arasında Aksa Akrilik Kimya A.Ş çatısı altında çalıştı ve Temmuz 2023’te emekli oldu. Halen aynı şirkette görev alıyor. 2014-2019 yılları arasında Taşköprü Beldesi CHP Meclis Üyeliği yaptı. 2019 yılından beri CHP Meclis Üyeliği’ne devam ediyor. Bu dönemler içerisinde Belediye Başkan Vekilliği, Belediye Meclis Grup Sözcüsü, Belediye Encümeni, İmar Komisyonu, Plan Bütçe Komisyonu ve diğer İhtisas Komisyonlarında görev aldı. Evli ve 2 çocuk babası olan Korkmaz, CHP’den Taşköprü Belediye Başkanlığı için aday gösterildi.

Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

yalova-chp-termal-armutlu-tesvikiye-esenkoy-taskopru-koru (6)yalova-chp-termal-armutlu-tesvikiye-esenkoy-taskopru-koru (5)yalova-chp-termal-armutlu-tesvikiye-esenkoy-taskopru-koru (3)yalova-chp-termal-armutlu-tesvikiye-esenkoy-taskopru-koru (2)yalova-chp-termal-armutlu-tesvikiye-esenkoy-taskopru-koru (1)

Editör: Arda Yavuz