29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları, Yalova Valiliği, Yalova Belediyesi ve Yalova Cumhuriyet Platformunun düzenleyecekleri program ve etkinliklerle kutlanacak.
Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, Cumhuriyet Bayramı resmi törenin 29 Ekim Cumartesi günü Saat 11.30’da  Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtında askeri bando eşliğinde yapılacak saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam edeceğini duyurdu.
Yalova Valisi Tuğba Yılmaz ‘ın günün anlam ve önemini belirten konuşmalarının ardından, öğrencilerin şiirlerinin okunması ve halk oyunları gösterilerinin ardından Cumhuriyet Bayramı Tören geçidi gerçekleştirilecek.
Cumhuriyet Yürüyüşü gerçekleştirilecek
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 93. Yıldönümü nedeniyle  Yalova Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı için bir dizi etkinlik gerçekleştirdi, Belediyenin düzenlediği kutlama programı Cumhuriyet Yürüyüşü ile başlayacak. Fener Alayı olarak gerçekleşecek Cumhuriyet Yürüyüşü için 17.30’da 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda toplanılacak. Yürüyüş sonrası ise meydanda Burçin Tangürek Yalovalılar ile bulaşacak. Tangürek konserinin başlama saati ise 19.00. Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde Yalova Belediyesi tarafından, Kent Müzesi’nde koleksiyoner Doğan Nadi Gürelman’ın Atatürk ve Cumhuriyetin ilk yıllarına ait belge ve materyallerinin yer aldığı sergi de 29 Ekim’de saat 16.30’da açılacak.
Cumhuriyet Platformu da etkinliklerle kutlayacak
Gün içinde yapılacak olan tüm etkinliklere katılacak olan Yalova Cumhuriyet Platformu 29 Ekim Cumartesi Günü saat 19.23’te  Yemekli Cumhuriyet Balosu düzenleyecek. Hacımehmet Ovasında bulunan eski Otağ Kır Bahçesi olan Bahar Düğün salonunda Saat 19.23’te Zeybek oyunu ile başlayacak olan etkinlik, Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar,  Keman ve Ali Çelik Dinletisi, öğretmenlerin sunumuyla Vals, Tango gösterisinin ardından, Fethullah'ın Copları kitabının yazan Zübeyir Kındıra’nın konuşmacı olduğu bir söyleşi gerçekleşecek.
Yalova Cumhuriyet Platformu Bileşenleri: Yalova  Atatürkçü Düşünce Derneği  (ADD), Yalova Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) , Yalova Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD), Yalova Yardımseverler Derneği (YYD)Türkiye Gençlik Birliği, (TGB), Türkü Dostları Derneği (TDD), Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği, Yalova Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı,  Cem Vakfı , Tema Vakfı,  Eğitim-iş Sendikası, Yalova Üniversitesi Atatürkçü Fikir Kulubü.

Editör: TE Bilişim