1985 Yalova’nın Elmalık Köyü doğumlu ve aslen Karadeniz kökenli olan Emine Türker, geçmişte bir dönem anaokulunda ve tekstil firmasında çalışmış olduğunu belirtti. Geyikdere Köyü’ne muhtar olma sürecinden bizlere bahseden Muhtar Türker süreçten, “Şimdi bu kararı almada çok özel sebeplerim de var. Onları şimdi çok detaylı anlatmak istemiyorum. Bu köye gelmişiz, bu köyde yaşıyoruz. Artı gençlerimiz haliyle gitmek zorunda kalıyor. Gidiyorlar ama, çoluk çocuk sahibi olup geri geliyorlar. Şöyle söyleyebilirim, köye muhtar olmak isteme kararım sadece bir çocuk parkından meydana geldi. Çocuk parkımız çok eskiydi ve çocuk parkı benim evimin hemen dibindeydi. Ve ben bir ses duyduğumda hemen avluya çıkmak zorunda hissediyordum kendimi çocuk ağlaması duyduğum zaman. Atıl durumda olan bir çocuk parkımız vardı. Oyuncaklar eski, kimisi paslı, zemini topraktı. Düştükleri zaman düştükleri zaman Allah muhafaza sıkıntılı şeyler yaşanabilir düşüncesi vardı üzerimde. Bu düşünce ile ben olur mu, diye düşündüm. Eşime açıkladığımda eşim tabii haliyle köyün evladı olarak biraz tepki gösterdi baştan. Sonrasında olabileceğini, hiçbir sıkıntı olmayacağına güvendim açıkçası. Böyle bir karar aldık. Sağ olsun, ailem de destekledi. Zaten genç bir kadro kurmuş olduk biz. En büyük azam 44 yaşında. Bu şekilde kadromuzu kurduk, seçime çıktık. Sağ olsun, Geyikdere Köyü halkı da bize güvendi, inandı. Şanslarını bizden yana denemek istediler. Bize de bir fırsat vermiş oldular. Biz de Allah’a şükürler olsun 4 yıldır köylümüze baştan ne söz verdiysek harfiyen yerine getirdik. Tek bir sözümüz kaldı. Onu da Rabbim nasip ederse yapabilirsek yapmaya çalışacağız“ şeklinde bahsetti.

“Geyikdere Köyü’nün nüfusu 1899’da Bulgaristan’dan göçenler”

Geyikdere Köyü halkına seçim döneminde verdikleri tüm vaatleri yerine getirdiklerini dile getiren Muhtar Türker, konu hakkında “Kalan sözlerimizin hepsini yerine getirdik. Doğalgaz dedik, doğalgazı getirdik. Çocuk parkı dedik, çocuk parkımızı yeniledik. Resmiyette olmayan bir yolumuz vardı. Doğalgaz geldiğinde oradan vatandaşlarımız doğalgaza sahip olamayacaklardı. Meradan yer tahsisi yaparak sağ olsun Kaymakamımız, İl Özel İdaresi hepsi destek oldular. Pervane oldular. Meradan yer tahsisi yaparak, yolumuzu resmiyete kavuşturduk. Zaten doğalgaz almış oldu ve oradaki vatandaşlarımız da faydalanmış oldular.” ifadelerini kullandı.

Geyikdere Köyü’nün vatandaş portföyünden bahseden Muhtar Türker, köy nüfusu ile ilgili “Geyikdere Köyü göçmen, Bulgaristan göçmeni. 1899’da göç etmişler. Tabii buraya yerleşimleri 4-5 sene sürmüş. Tek millet diyoruz, yabancı yok. Sadece Bulgaristan ve Aydos’tan vs. farklı yerlerinden. Zaten köyün geneli hep akraba. Bağlantılı aileler. Tarımcılıkla uğraşanlar var. Köyün geliri diyebilirim ki %75 - %80’i emekli kesim zaten. 35 – 40 civarında genç kesimimiz var. Tabii evlenip giden çok gencimiz de var. Haliyle şimdi fabrikalara ya da çalıştıkları ortamlara neresi yakınsa oralara göç etmeyi tercih ediyorlar. Ulaşım konusunda bir sıkıntımız yok. Her saat başı ile her yarım saatte bir ilçeye servislerimiz var. Zaten D4 kalkış belgelerini de ben veriyorum buradan.” açıklamasında bulundu.

Muhabir/Göktuğ Doğukan YÜKSEL

Kameraman/Tuğba ALTIN

Hayriye Köyü Muhtarı Ali Avcı, “Armutlu Ve Gemlik Arasında Oluşumuz Dezavantaj Oluyor” Hayriye Köyü Muhtarı Ali Avcı, “Armutlu Ve Gemlik Arasında Oluşumuz Dezavantaj Oluyor”

Editör: Rümeysa Şahin