Deviren açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Demokrasi tarihimizin sıçrama hamlesini başlatan sendikalaşma hareketleri, 1990’lı yılların ilk çeyreğinde kamu çalışanlarına tanınan sendikal faaliyetlerin önünün açılmasıyla demokrasi adına yeni bir ivme kazanılmış, demokratikleşmenin erginliği ve gelişmesi planında devlet hicazı, patronaj tutumundan fedakarlık yaparak, uluslar arası demokratik bir seviye iddiasıyla daha çok ve daha  gelişmiş bir Türkiye’nin başlama vuruşunu yapmıştır. İçinden geçmekte olduğumuz Sancılı zamanların, zulmetten aydınlığa uzanan bir süreç olması temennileri, inşallah her zaman olduğu gibi dilek ve temenniden öte bir zemine oturur. Bir milletin ayakta kalabilmesinin en kıymettar kilit taşı Kıymetli Eğitim çalışanları ve öğretmenlerdir.

Eğitim-Öğretim çalışanlarının bilinç düzeyinin yüksek ve kaliteli olmasının en temel belirleyici unsuru da hür ve serbest hareket alanının açılmasına bağlıdır ki, bu da çalışanların STK’larda yürüttükleri faaliyetlerde gizlidir. Yukarıda kısaca hatırlatmada bulunduğumuz demokratikleşmede kamu çalışanlarının önemi ve yeri konusundan sonra bu eğitim sezonunda Türk Eğitim-Sen Yalova Şubesi olarak, demokratik mücadelenin yerelde yetkilisi olmanın bize ne kazandırdığı ile ilgili bazı hatırlatmalarda bulunalım: Federasyonlar, İlçe, İl ve Genel Merkezler itibariyle 4688 Sayılı kamu Çalışanları Sendikası Kanunu gereği her yıl sene sonunda sayılarını en fazla sayı haline getirerek takip eden dönemin yetkili sendikası konumuna gelirler.

Bizler de bu bilinçle hareket ederek üyelerimizi, il, ilçe ve işyeri temsilcilerimizi harekete geçirerek birinci etap hedefimizi yakaladık ve yetkili sendika olduk. Bu manada, geride bıraktığımız faaliyet döneminde onurlu ve dik duruşlarıyla bizlere inanan ve destek veren tüm arkadaşlarımızı gönülden kutluyoruz. İkinci etap hedefimiz, profesyonel sendikacılık kotasını aşarak daha yukarılara tırmanmak ve yetkili sendika olmanın ötesinde “etkili sendika” olmaktır” dedi.

Editör: TE Bilişim