Zafer Partisi Yalova İl Başkanı Mehmet Güzel, Ata İttifakı’nın dağılmasını, Emek ve Özgürlük İttifakı’nın Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklemesi, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın İç İşleri Bakanı olma söylentileri ve Zafer Partisi’nin 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimlerinde Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdroğlu’na desteği gibi konularda Yalova Gazetesine özel açıklamalar yaptı.

 Milliyetçiler olarak Ata İttifakının dağılmasını, milliyetçilerin kendi arasında birlik sağlayamamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Mehmet Güzel: Şimdi burada siyasi ortamda baktığımız zaman birçok siyasi parti var. Birçoğu da kendilerini milliyetçi olarak addediyorlar. Fakat bunların içlerinde kendileri tam olarak oturmuş olmadığından dolayı dağılmaları normal. Şu an için biz Zafer Partisi olarak milliyetçilerin odağında olduğunu düşünüyoruz ve tüm milliyetçi arkadaşların ne kadar dağılmış olsalar da Zafer Partisine dönüp gelip buraya yerleşeceklerinden eminiz. Biz parti olarak ülkücülerin, milliyetçilerin ana merkezi olduğumuza inanıyoruz.

Emek ve Özgürlük İttifakı açık bir şekilde Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekledi. Siz neden en başta desteklemeyip Ata İttifakı’nda direndiniz? Çok sesliliği savunmuyor musunuz?

Mehmet Güzel: Çok seslilik derken bizim ülkemizde şu an birçok ses çıkıyoruz. Biz bunun tam olarak çok seslilik olduğuna inanmıyorum ama biz Türkiye Cumhuriyeti’nin bekası için geleceği için Ata İttifakı kurulduğunda yolumuzun kendi başımıza olduğuna inanıyorduk. Fakat gördük ki bazı şeyleri birlikte başaracağımıza inandığımız için Kemal Kılıçdaroğlu’nu Genel Başkanımız Ümit Özdağ’ın da çalışmaları ve bunun kararını verdiler, bizde parti olarak ve il olarak bunun peşindeyiz ve Ümit Özdağ’ın arkasındayız. Bu konuda da tüm düşüncelerimiz aynıdır Genel Başkanımızla.

Genel Başkanınız Sayın Ümit Özdağ’ın İç İşleri Bakanı olma söylentileri hakkındaki düşünceleriniz nedir?

Mehmet Güzel: Son yıllarda duyduğumuz en güzel haber ve gerçek bir haber. Çünkü günümüz şartlarında Türkiye’mizin gerçekten Ümit Özdağ gibi ideallerine bağlı gerçek Türk milliyetçisi birine ihtiyacı olduğuna inanıyorum. Bundan önceki zamanlarımızdaki İç İşleri Bakanlarımıza kötüdür veya şudur demiyorum ama bundan sonraki yaşantımızda bundan sonraki hayatımızda gerçekten Ümit Özdağ gibi idealist ve gerçekten Türk milliyetçisi bir insana ihtiyaç olduğundan dolayı kendisinin bu şekilde İç İşleri Bakanı olarak addedilmesi veya adının geçmiş olması bizi parti olarak ve beni İl başkanı olarak gururlandırır.

Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

Editör: Rümeysa Şahin