Sevgili okurlarım bugünkü yazımda Yaradanımız biz kullarına (Ankebut suresi ayet 45’te) mealen şöyle buyurmaktadır, “Kur’andan sana vahyedilenleri oku, namazı dosdoğru kıl. Kuşkusuz namaz, hayasızlıktan ve kötülükten men eder. Allah’ı anmak her şeyden önemlidir. Allah yaptıklarınızı bilir.”

İmran B. Husayn’dan (r.a) rivayet, sevgili rahmet peygamberi (s.a.s) şöyle buyurmuştur, “Haya ancak hayır kazandırır.” (Kaynak: Buhari, Edeb 77, Müslim, İman 60).

Dua: Allah’ım! Açıklarımı ört ve korkularımı gider, bana güven ver. Allah’ım! Ayıplarımı ört ve korkularımı gider.” (Kaynak: Hakim, Deavat, No: 1902,1).

Sevgili okurlarım yüce Mevla (İsra suresi ayet 32’de) biz kullarına mealen, “Zinaya yaklaşmayın. Çünkü o son derece çirkin bir iştir ve çok kötü bir yoldur.”

Sevgili okurlarım kendisiyle evlenilmesi haram olan kadınlar ayet ve hadislerde belirtilmiş, bunların duşundakilerle evlenmenin helal olduğu açıkça bildirilmiştir.

Sevgili okurlarım günümüzde evlilik için atılan adımlar hem iyi hem de kötüdür. Kötü olanla başlayayım. Gençler görüşür, anne baba der ki: Dedikodu olmasın diye imam nikahı kıyalım. Çok iyi fakat düşünmezler ki iki genç helal oldu birbirine. Fakat işin sonunu düşünmediler, kazaya uğradılar. Çocukta oldu şimdi çocuk kimin. Eğer ki resmi nikah yapsaydılar her şey güzel idi.

Şimdide iyi olandan bahsedelim. Birinci şart resmi nikah olması lazım, her şey güzel olur çocukta annesini babasını daha iyi bilir. Kimsede rahatsız olmaz. Her şey helalinden olur inşallah. Amin.