Sevgili okurlarım bugünkü yazımda yüce Yaradanımız biz kullarına (Bakara suresi ayet 216’da) mealen şöyle bildirmektedir, “Savaş, hoşunuza gitmediği halde, size farz kılındı. Olur ki, bir şey sizin için hayırlı iken, siz onu hoş görmezsiniz. Yine olur ki, bir şey sizin için kötü iken, siz onu seversiniz. Allah bilir, siz bilmezsiniz.”

Sevgili okurlarım Ebu Hureyre’den (r.a) rivayet, bir gün Allah’ın resulü oturmakta olan bir grup insanın yanına geldi ve onlara, “Size hanginizin hayırlı, hanginizin şerli olduğunu söyleyeyim mi?” dedi. Orada bulunanlar hiçbir karşılık vermediler. Allah resulü (s.a.s) aynı şeyi üç kere tekrarladı. Bunun üzerine aralarından birisi, “Evet söyleyin ey Allah’ın elçisi” dedi. Peygamber efendimiz (s.a.s) ise, “Hayırlınız ise kendisinden hayır umulan ve şerrinden emin olunandır. Şerliniz ise kendisinden hayır beklenmeyen ve şerrinden de emin olunmayanınızdır” dedi. (Kaynak: İbn. Hanbel, 11, 368, Tırmizi, Fiten, 76).

Dua: Allah’ım! Senden düzgün bir yaşantı, bir ölüm ve rezil rüsva olmadan sana dönebilmeyi istiyorum. (Kaynak: İbn. Ebi Şeybe, Dua, 1, No: 29134). Amin.