Sevgili okurlarım bugünkü yazımda yüce Allah biz kullarına (Bakara suresi ayet 272’de) mealen şöyle buyurmaktadır, “Onları hidayete erdirmek sana ait değildir. Fakat Allah, dilediğini hidayete erdirir. Hayır olarak ne harcarsanız, kendiniz içindir. Zaten siz ancak Allah’ın rızasını kazanmak için harcarsınız. Hayır olarak her ne harcarsanız karşılığı size tastamam ödenir.”

Allah’ın sevgili peygamberi biz ümmetine mealen şöyle buyurmaktadır, “Allah rızasını düşünerek yaptığın harcamalara, hatta yemek yerken eşinin ağzına verdiğin lokmalara varıncaya kadar hepsinin mükafatını alacaksın.” (Kaynak: Buhari, Deavat, 42).

Sevgili okurlarım Allah’ımız biz kullarına (Şuara suresi ayet 85’te) mealen şöyle buyurmaktadır, “Rabbim beni naim cennetine girenlerden eyle!”

Sevgili okurlarım zekat kimlere verilir. (Tevbe suresi ayet 60’da) mealen, “Sadakalar (zekat gelirleri) ancak şunlar içindir, yoksullar, düşkünler, sadakaların toplanmasında görevli olanlar, azat edilecek köleler, borçlular, Allah yolunda (çalışanlar) ve yolda kalmışlar. İşte Allah’ın kesin buyruğu budur. Allah bilen ve hikmetle yönetendir.” Amin.