Sevgili okurlarım. Tek olmak zalına mahsus olan Cenab-ı Hak, şu Yasin suresinin 36. ayetinde her şeyin çift yaradılışına dikkat çeker. Mealen “yerin bitirdiklerinden, kendi nefislerinden ve daha bilmedikleri şeylerden her şeyi çift yaratan Allah’ın şanı ne yücedir.” Kuran’ın bu haberinin on dört asır evvel olduğu düşünülürse, bunun tek başıyla bir mucize olduğu görülecektir. Evet, insan ve hayvanların çift oldukları eskiden beri bilinmekteydi. Bitkilerden de, hurma ve incir gibi bazı meyvelerin erkeği- dişisi olduğu bilinmekteyse de, her meyvenin, her çiçeğin de çift olduğu yakın zamana kadar bilinmiyordu. Ayette geniş zaman kipi ile “daha bilmedikleri şeylerden” denilmesi pek çok çift şeylerin farkına varsak bile, yinede bilmediğimiz çift şeyler bulunacağını ifade etmektedir.

Evet, atomdaki artı-eksi yükü yapıdan (148) elektriğin artı-eksi yükü yapısına, maddenin mukabili olarak zikredile anti maddeye (149) varıncaya kadar ayetin sümülü olmakla beraber, daha ilerisine de işareti vardır. Çünkü kainattaki “her şeydeki çift oluşu” henüz bir bütün olarak görebilmiş değiliz. Demek, ilerde de yeni yeni çift oluşların farkına varılacak, ama yinede insanların bilmediği başka çiftler kalacak. Evet sevgili kardeşlerim. Yüce Allah her şeyi in insanoğlunun yararına yaratmıştır mesela rüzgar, ne işe yaradığına değinelim. Kuran’ı Kerim pek çok ayetinde, her varlığın Allah’ın emri ile hareket ettiğini bildirir. Her taraftan deli dolu eser görülen rüzgarlarda, hakikatte Allah’ın emriyle eserler. Kur’an rüzgarların bir vazifesine şöyle dikkat çeker: “aşılayıcı rüzgarlar gönderdik”(kaynak hicr suresi ayet 22) “her şeyin çift olduğunu” beyan eden ayetin hükmünün anlaşılması , bu ayetinde daha iyi anlaşılmasına vesile olmuştur. Çünkü ağaç aşılamak eskiden beri bilinen bir şey ise de, bitkilerde rüzgarların yaptığı aşılama yakın zamana kadar bilinmiyordu. Bütün bitkilerin çiçeklerinden erkek-dişi çifti bulunduğu ve erkeğin dişiyi telkihle meyveler meydana geldiği anlaşıldıktan sonra, rüzgarların bir aşıcı hizmetini ifa ettikleri anlaşılmıştır.

Sevgili kardeşlerim. Bazı okur kardeşlerimden telefon geliyor. “hocam yazıların ayet manalarından uzaklaşıyor” diyorlar. Evet sevgili okurlarım. Bütün yazdıklarımın hepsi, Kuran’ın ayetlerindendir. Yeter ki? Anlayalım.. 
AMİN