Sevgili okurlarım bugünkü yazım Allah’ın resulü zamanında kadınlar hakkında. Yüce Mevlamız biz kullarına (Nisa 127’de) mealen şöyle bildirmektedir, “Senden kadınlar hakkında bilgi vermeni istiyorlar. De ki; Onlara ait hükmü, Allah ve kitapta size okunan ayetler açıklıyor; onlar için yazılanı kendilerine vermediğiniz, nikahlamakta istemediğiniz yetim kadınlar hakkında, çaresiz kadınlar hakkında, yetimlere adil davranmanız hususunda size okunup duran ayetler (açıklıyor).

İyilik olarak ne yaparsanız şüphesiz Allah onu eksiksiz bilmektedir. Hz. Ömer (r.a) şöyle demiştir, “Allah’a yemin ederim ki biz cahiliye döneminde Allah, kadınlar hakkında vahiy indirip onlara paylarına düşeni verinceye kadar kadınlara hiçbir önem vermezdik.” (Kaynak: Buhari, Tefsirü’l Kur’an, Tahrim 2, Müslim, Talak 31).

Sevgili okurlarım kadınlara Cuma namazı farz kılınmamıştır. Diledikleri zaman camiye gelip cemaatle Cuma namazı kılmalarında dinen bir sakınca yoktur.

Hatta hutbe ve vaazlardan istifade etmeleri için Cuma namazlarına devam etmeleri tavsiye edilebilir. Allah’ın resulü bir hadislerinde mealen, “İlim Çin’de dahi olsa git öğren” buyurmaktadır. Kadınlarımızda çocuklarına birer öğretmendir. Amin.