Merhaba saygıdeğer okurlarım,

Benim malum sahne çalışmalarımın anıları ve gözlemleri merak edilir dostlarım tarafından. Bazıları dikkat kesilir bazıları da dünler gözükür.

Beş yıldızlı büyük müzikhollerde memleketimizin meşhur solistleri ile sahne alman ayrıca herkesin merak ettiği kulis hayatını yaşamam merak konusu olur tabiatı ile.

Bende oldum olası yaşamayana yaşananları anlatmanın ne kadar inandırıcı olur tereddüttü ile kolay kolay sohbette olsa pek uygun bulmam.

Sanatçı arkadaşlarım meşhur olmaları hatta assolist olmaları kulis ortamında sona erer. Onlarda her insan gibi bazen şakalaşır bazen derdi varsa paylaşır bazen de gözyaşı döker hıçkırıklarla.

Ama kulis sonrası meşhur olmanın mesuliyetiyle hareket eder. Onun içindir ki, kulis ortamı toplum tarafından çok merak edilir.

Sahne hazırlıkları ise bir başkadır, kiminin elinde ıhlamur bardağı her yudum sonrası yüksek sesle bağırarak boğazını temizler, kimisi de sahne heyecanını üzerinden atmak için elinde viski bardağı ile dolaşır.

A’dan Z’ye her solist sahne öncesi heyecanlanır, sahneye adımını attığı anda heyecanının yerini mesuliyet alır. Sizi dinlemeye gelen kişilerin ağırlığı buna mecbur bırakır.

Tabi bu mesuliyet hissi beş yıldızlı müzikhollerde daha da çok yaşanır. Buna benzer müzikhollerde sanatçılara sahnede çiçek veya şampanya vs. ikram edilmez, sahneye çıkan sanatçının da ismi anons edilmez.

Saz heyeti solistin okuyacağı parçanın makamına peşrev veya ara nağme ile çağrı yapılır. Kadroda olan hiçbir sanatçı salona giremez, yakını da olsa masasına oturamaz. Tüm sanatçılar gündüz matinelerinden hiçbir ücret almazlar ve katılmaları da mecburidir.

Saygıdeğer okurlarım, sözlü anlatılmayan yaşananları bazen kaleme alarak kamuoyunu bu şekilde bilgilendirmek icap ediyor.

Saygılarımla.