Yüce Allah biz kullarına Lokman suresinde mealen şöyle emretmektedir, “Küçümseyerek surat asıp insanlardan yüz çevirme ve yeryüzünde böbürlenerek yürüme! Çünkü Allah, hiçbir kibirleneni, övüngeni sevmez” (Kaynak: Lokman 18).
Peygamberimiz, Ebu Hureyre’den (r.a) rivayet, “Allah için tevazu gösteren kişiyi Allah ancak yüceltir” (Kaynak: Müslim, Birr ve Sıla 69).
Yine Yaradanımız biz kullarına Lokman suresi ayet 18’de mealen, “Gurura kapılarak insanlara burun kıvırma, ortalıkta çalım satarak yürüme, unutma ki, Allah gurura kapılıp kendini beğenen hiç kimseyi sevmez.”
Sevgili rahmet peygamberimiz bir hadislerinde biz ümmetine şöyle buyurmaktadır, “Kalbinde zerre kadar kibir bulunan kimse cennete giremez.” Bu söz üzerine bir adam, “Her insan elbisesinin, ayakkabılarının güzel olmasından hoşlanır” deyince, Allah resulü (s.a.s), “Şüphesiz ki Allah güzeldir, güzelliği sever. Kibir hakikati inkar etmek ve insanları küçümsemektir” demiştir. (Kaynak: Müslim, İman 147).
Sevgili okurlarım, kadınlar kendi aralarında dönüşümlü olarak her ay bir arkadaşında sohbet edip yemek yerler sonunda da bir kişiye vermeleri ve de uyguladıkları karar İslami kaynaklara uygundur, haram değildir. Allah kimseyi harama bulaşmayı nasip etmesin. (Kaynak: Kasani, Bedai, VII, 394-396).
Sayın Fatih Şahin başkana sonsuz teşekkür ederim. Allah ne muradın varsa versin, Allah razı olsun Başkan senden. Amin.