Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, İstiklal Caddesi’nde gerçekleştirmeyi planladıkları yeni düzenleme ile engelli erişiminde bu caddenin Türkiye’ye örnek bir cadde olacağını söyledi.
İstiklal Caddesi’ndeki kaldırımlarla ilgili olarak vatandaşlardan çok şikayet aldıklarını ve burası için Türkiye’ye örnek olacak bir çalışma yapacaklarını belirten Başkan Salman, “İstiklal Caddesi’nde 15 yıldır yapılmayan kaldırımlarla ilgili vatandaştan çok şikayet alıyorduk. Bu konuda TEMA Yalova İl Temsilciliği’nin de engellilerin erişimleri ile ilgili düzenleme talebi vardı. Bu düzenlemeyi de İstiklal Caddesi’nde gerçekleştireceğimiz çalışma ile birlikte yapacağız. İstiklal Caddesi’nin yeni düzenlemesinin Huzur Sokak  konseptinde olmasını düşünüyoruz. Bu cadde düzenlemesi tamamlandığında oturma grupları, bankları, hatta ışıklandırması ile de engelliler için örnek bir proje olacak. Bu caddenin yeşillendirilmesi ve ağaçlandırılması ile ilgili olarak da ekilecek ağaç türleri konusunda Yalova TEMA İl Temsilciliği’nin önerileri doğrultusunda ortaklaşa bir çalışma gerçekleştireceğiz. Hatta caddenin ağaçlandırılması ile ilgili olarak öğrencilerimizi de bu işin içerisine katarak, onların da çevreye sahip çıkmaları konusunda eğitici bir çalışma olabilir diye düşünüyorum” dedi. 
Yurtdışında yaptığı gezilerde engelliler için cadde ve sokaklarda yapılan düzenlemeleri gördükçe imrendiğini ve kıskandığını belirten Başkan Salman, “Yurtdışında Avrupa’ya gerçekleştirdiğim ziyaret ve gezilerde, onların cadde ve sokaklarının engelliler, yaşlılar, çocuklar ve  tüm vatandaşlar için ne kadar kullanışlı olduğunu görüyorum ve özeniyorum, bizim caddelerimiz de böyle olmalı diye düşünüyorum” dedi.
Editör: TE Bilişim