Yalova İl Sağlık Müdürü ve Yöneticilerinden Ebeler Haftası Ziyareti Yalova İl Sağlık Müdürü ve Yöneticilerinden Ebeler Haftası Ziyareti

Eğitimde, kolorektal kanserin belirtileri, risk faktörleri ve erken teşhisin önemi üzerinde duruldu. Sağlık uzmanları, katılımcılara düzenli sağlık kontrollerinin önemini vurgulayarak, erken teşhisin hayat kurtarıcı olabileceğini belirtti. Katılımcılar, eğitim sonrasında sağlıkla ilgili daha bilinçli kararlar alabilecekleri konusunda bilgilendirilirken, kolorektal kanser hakkında yanlış bilinenlerin düzeltilmesi sağlandı. Yalova İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, toplum sağlığını korumak ve kanserle mücadelede farkındalığı artırmak amacıyla bu tür etkinliklerin düzenlenmeye devam edeceğini belirtti.
Yalova Il Saglik Kolorektal Kanser Farkindalik Egitim Kadin (2)Kolorektal Kanser nedir?
Kolorektal kanser, kalın bağırsak (kolon) veya rektumda (kalın bağırsak son kısmı) kanser hücrelerinin oluştuğu bir kanser türüdür. Bu kanser türü, genellikle polipler adı verilen küçük, iyi huylu tümörlerin kanserleşmesi sonucu ortaya çıkar. Kolorektal kanser erken teşhis edildiğinde tedavi edilebilir, bu nedenle düzenli tarama testleri önemlidir.
HABER/ RÜMEYSA ŞAHİN

Editör: Arda Yavuz