Sevgili okurlarım,

Bir kalpte sevince sebep olduysak binlerce kabeyi yapmaktan iyi iş gördük demektir. Gönül alalım. Kalp kırmayalım… Ev yıkmayalım. Gönül de yıkmayalım, yapıcı olalım. Yıkmanın hiçbir kıymeti yoktur… Ne diyor hazreti Mevlana Celalleddin-i Rumi hazretleri “ gönül elde etki o en büyük hactır… binlerce hactan bir gönül daha kıymetlidir… zira kabe azaroğlu Halinin binasıdır. Gönül ise en büyük olan Mevlanın nazargahıdır…” Kemale eren bir insan dostuna ulaşmıştır. Ruh hastalanınca doktoruna müracaat edeceksin. Onun doktoru mürşittir.  Gıdası, reçetesi ilacı da rabıta, zikir ve murakabedir.

Ruh uyanık olursa, teheccüd kılar, kuşluk, evvabin namazlarını devamlı kılar. Seni kılmadan bırakmaz. Ya Rabbi bizi bunlara inandırdın. Sana ne kadar şükretsek azdır. O şükürde senin nimetindir. İnsan tarikat-ı a’liyyeye intisab edip seyr-i sülüke çalışmaya başlayınca büyükler ona evlenmeyi tavsiye etmezler. Ta ki muhabbet yani Allah sevgisi, Zikrullah sevgisi kemale erinceye kadar. Lakin tarikata girdiği sırada evli ise ona da boşan demezler. Evet kardeşlerim. Şimdi bir misal vermekle birlikte yazıma devam ediyorum. Bir kişi susuzluktan ölecek gibi olsa, o anda da duvarın arkasında çok mu çok güzel bir su olsa, kişi ölmemesi için duvarı yıkmaya çalışır ve tırnaklarıyla beton parçacıklarını koparır neticede suya ulaşır.

Pek iyi Müslüman kardeşlerim. Bizi yoktan var eden Allah’a ulaşmak için ne yapıyoruz. İşte kardeşim bu kalpler var ya, bunların yegane dostu ise Allah-u Teala’dır. İnsan Allah’ı bulduğu vakit, hiçbir eğlence istemez. Bu fakir bundan sebep istemiyor. Mümkün mertebe gönüllerimiz dostuna ulaşmıştır. Veya ulaşmaktadır. Kardeşlerim! Kişinin kalbi Allah aşkı ile vurmadıkça kalbin pası giderilemez. Salih kimselerin anıldığı yere rahmet iner. “Muhammed Behaüddin Hazretleri bir defasında cemaatin abdest alması için kuyudan su çeken iki genç görür.

Kendilerine doğru gittiğinde gençlerin aralarında melayani sözler söylediğine vakıf oldu, onları hemen uyardı:  “Gafilane bir şekilde çekilen sudan hiç abdest alınır mı?” dedi. Bu yol bu kadar incedir. (Allah Bakara suresi ayet 186) da mealen şöyle buyurmaktadır. Kullarım sana, beni sorduğunda söyle onlara: Ben çok yakınım. Bana dua ettiği vakit dua edenin dileğine karşılık veririm. Evet sevgili kardeşlerim. Biz kullarda o halde. Kullarımda benim davetime uysunlar ve bana inansınlar ki doğru yolu bulsunlar. Allah hepimizi davetine uyan kullarından olmamızı nasip etsin.Amin