Klinik Psikoloji ile ilgili önemli detaylar veren Mono Psikoloji Akademi’nin kurucusu Klinik Psikolog İmge Emine Koçak, “Klinik psikoloji; psikoloji bilimi gibi insan duygu ve düşüncelerini inceler. Fakat normal ve normal dışı duygu, düşünce ve davranışları değerlendiren, inceleyen ve önlemler alıp tedavi yöntemleri uygulayan bir bilim dalıdır. Yalnızca psikiyatristler ve klinik psikologlar tarafından uygulanır. Klinik psikolog olabilmek için öncelikle 4 yıllık psikoloji bilimi lisans mezunu olmanız gerekmektedir. Daha sonrasında üniversitelerin klinik psikoloji yüksek lisans programlarından mezun olmak gerekir. Bu alandan mezun olduktan sonra uygulanabilecek terapi ve tedavi yöntemlerini seçebilmek için bir çok eğitimi katılmamız gerekmektedir. Klinik psikologlar tedavi yöntemlerini kullanmak için belirli eğitimler almaları gerekmektedir” diye konuştu.

Klinik Psikolog Yalçın; Evden Çıkamayan Birine Evden Çık Demenin Arkadaş Tavsiyesinden Farkı Yok Klinik Psikolog Yalçın; Evden Çıkamayan Birine Evden Çık Demenin Arkadaş Tavsiyesinden Farkı Yok

Klinik psikolojinin uyguladığı bazı tedavi yöntemlerinden bahseden Koçak, “Psikanalitik terapi, şema, terapi, varoluşçu terapi, bilişsel davranışçı terapi, geç alt terapi, İnteractive Metronome (IM) terapi gibi kullandığımız birçok farklı yöntem var. Az önce bahsettiğim terapi ve tedavi yöntemlerinden bilişsel davranışçı terapi, şema terapi, işlevsel analiz (BDT) terapi, EMDR terapi,çocuk merkezli oyun terapisi, filial terapi, anttentioner ile dikkatimi topluyorum programı gibi yöntemler ofisimizde uygulanmaktadır”dedi.

Editör: Arda Yavuz