Merhaba saygıdeğer okurlarım;

Bu haftaki konumuz başlıkta da belirttiğim gibi Yalovaspor. Tabiri caizse yoğun bakımdan çıkıp koşar adımlarla gerçek yerini alması görüntüsündedir. Gerçek yeri derken, birçok kişinin bilmediği 1990 senesi rekorlarını alt üst eden Yalovaspor’dan bahsetmek istiyorum.

3.Profesyonel Futbol Ligi takımlarından başlayıp, Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’ı da içine alan, Türkiye Futbol Federasyonu himayesinde olan futbol takımlarına UEFA nezdinde uluslararası kimlik ve yaptırım sağlanır.

UEFA’ya bağlı profesyonel futbol takımlarının aldığı başarılar ve rekorlarda Türkiye Futbol Federasyonu tarafından bilgilendirilir. Buna profesyonel, 3. Veya 2. Ligdeki konuma sahip Yalovaspor’da dahildir.

Buradan yola çıkarak 1990 senesi şampiyon olduğumuz 3. Ligde kırdığımız rekorlar sırası ile 1990 senesinde stadımızın tadilatı dolayısıyla sezonun ilk yarısı maçlarını rakip takımın sahasında oynadık.

Buna rağmen ilk yarı sonunu lider bitirdik. Futbol takımımızın müdafaanın geri dörtlüsünün sağında oynayan Nejat Hatinoğlu attığı 9 golle bir ilki başarmıştır.

Attığımız gollerle yediğimiz gol arası averajında ise Avrupa’da ikinci sıradayız. 1990 sezonu itibariyle hiç kırmızı kart görmeyerek hem de hiç mağlup olmadan sezonu bitirme başarımız Avrupa’da bir sezonda bu kadar rekoru elde eden tek takımız.

Örnek verilirse Real Madrid, Barselona, Bayern Münih gibi Avrupa’da ilk sırayı paylaşan takımlar bile bir sezonda böyle bir başarıyı elde edememiştir.

Bu örneklerden sonra gelelim konumuzun benzer nitelikteki amatör liglerde de olsak rekor kırdığımız başarıların futbolcusu olan Faruk hocamızın 2023-2024 sezonunu da o günkü inanmışlığın bir benzerini yaratmak gibi bir hedef planladığını ilk yarı itibariyle heyecanla gözlemliyorum.

Çünkü şu anda yine namağlubuz yine hiç kırmızı kart görmedik. Sezon sonu itibariyle averajımızın da rekor seviyelere geleceğine yürekten inanıyorum.

Bu vesile ile başta maddi manevi desteğine el uzatan Belediye Başkanına, yönetimine, teknik heyet ve futbolcularımıza, başta geçmiş dönemleri bilen, yaşayan Ferit ve Mustafa kardeşimin yanında tüm sporcularımıza emeklerinin karşılığı olan şampiyonlukla birlikte hedefi daha da yukarılara çıkarmayı amaçlayan taraftarlarımıza yürekten başarılar dilerim.

Saygılarımla.