Yalova’nın Apoletleri Çoğalıyor Yalova’nın Apoletleri Çoğalıyor

Yalova TOBB MTAL öğrencileri, sokak müziği için kolları sıvadı, yılmayıp çalışmalarına devam ettiler, bir senedir enstrüman kullanan Her Şeye Rağmen grubunun müzisyenleri, profesyonellere taş çıkarttılar.
Çarşamba günü sokakta gerçekleşen konserde YEGES programı kapsamında Yalova’nın en işlek caddesi Gazi Paşa Caddesinde akşamüzeri konser verdiler. Yalova’daki eğitimi geliştirme projesi kapsamında geliştirilen proje için Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğünden kimse katılmazken, konsere sokaktan geçen vatandaşlar akın etti. Kısa sürede heyecanı üzerinden atan Her Şeye Rağmen grubu sokakta müzik şöleni yaşattılar. Gençlerden oluşan gruba ilgi yoğunken, öğretmenlerinin izinden gitmeye karar veren genç müzisyenler, üniversite de müzik bölümü okumak istediklerini aktardılar. Gerekli atılımlarla, Her Şeye Rağmen, Yalova’nın sokaklarında müzik üretmeye devam edeceklerini belirttiler. Yaz boyunca Her Şeye Rağmen grubu Yalova'nın birçok kesiminde vatandaşlara müzik ziyafeti yaşatacaklar. Yalova’nın uzun zamandır beklediği Pop-Rock ağırlıklı repertuvarları sayesinde ilgi yoğundu. Birçok meydan ve şenlikte kendine yer bulan öğrenci grubu, Yalova’nın Pop-Rock ağırlıklı açığını kapatmaya geliyor.
Geçtiğimiz yıl, Haziran ayında ilk sahnesini YTSO’nun sahnesinde alan grup, Yalova'nın belediye başkanları ile görüşüp, köy muhtarları ile görüşüp, makamlardan gerekli izinleri aldıktan sonra, müziği sokakta taşımaya devam edeceklerini aktardılar. 
Her Şeye Rağmen Grubu bundan sonra mezuniyetleri ile birlikte grubun dağılmayacağını, bir şekilde müzikle ve grubu bozmadan yola devam edeceklerini aktardılar.
Konser Öncesi Konuştular
TOBB MTAL’in Müzik Öğretmeni Doğan Taban’ın öncülüğünde kurulan Her Şeye Rağmen Grubu’nun üyeleri konserden hemen önce Yalova Gazetesi’ne konuştular. Müzisyen gençler duygu ve düşüncelerini samimi bir şekilde anlattı. 
Grubun solisti Berfin, “İlk defa sokakta konser yaptığımız için çok heyecanlıyım. Normalde sahne yapmıştık ama kapalı bir alandı. Kalbim pat pat atıyor” derken, meslek okulu oldukları için staja gittiklerini, zamanları olmamasına rağmen çok sayıda prova gerçekleştirdiklerini söyledi. Grubun elektro gitaristi Kaya, “Pek tabi ki heyecanlıyım. Bu konseri verebilmek için belli bir süre çalıştık. Emeklerimin karşılığını alacağımı düşünüyorum” şeklinde konuştu. Grubun kurulmasında müzik öğretmenleri Doğan Taban’ın büyük katkısı olduğunu söyleyen Kaya, konserde sahneleyecekleri repertuvarı sene başından itibaren çalıştıklarını belirtti. 
TOBB MTAL Müzik Öğretmeni Doğan Taban grubun kuruluş hikayesini anlatırken, “Ben kendi kendime odada gitar çalarken, öğrencilerin yanıma gelerek meraklanmalarıyla başladı. Hepsi aşağı yukarı 1 senedir enstrüman çalıyor. Ben normalde klavye çalıyorum ama elimden geldiğince hepsine göstermeye çalıştım. Hatta onlar sayesinde bas gitar ben de öğrendim. Geçen yıl Haziran ayında bir konser yapmıştık bu yıl da buradan geçerken neden biz de sokak müziği yapmayalım diye düşündük. Ben daha önce birkaç kere bunu yapmıştım, o şekilde yola çıktık ve şu anda buradayız” şeklinde konuştu. Konsere hazırlanırken provaları okulda yaptıklarını açıklayan Taban, “Okuldaki enstrümanları kullandılar. Çoğu daha yeni enstrüman satın alabildiler. İlk başta çok kötü gitarlarla başladılar ama şu anda daha iyi hale geldiler. Bugünden sonra da başka ilçelerde de bu etkinlikleri sürdürmek istiyoruz. Salon konserleri de olabilir. Sosyal Bilimler Lisesi’nin mezuniyetine gideceğiz. Tarih belli değil ama Çınarcık İskele’de çalacağız” dedi.
'Her Şeye Rağmen' müzik grubu her şeye rağmen müzik yapmaya devam edeceklerini ve insanları iyi müzikle besleyeceklerini aktardılar. Müzik Şeridi programında kendilerine özel yer bulan sokak konseri, 55 dakikalık müzik şeridiyle, full konserlerini izleyebilirsiniz.
Kameraman-Duygu Saral
Muhabir/Göktuğ Doğukan Yüksel
Özel Haber/Duygu Saral-Göktuğ Doğukan Yüksel

Sokak Konseri Şölen Gibi Geçti! Foto Galeri: Sokak Konseri Şölen Gibi Geçti!

Editör: Arda Yavuz