Bulgaristan Bursa Konsolosu Momçil Rusinov ile Bulgaristan Ticari Ataşesi Lübomir Lübenov beraberinde Yalova Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı (Bal-Göç) Başkanı Lütfi Özgür ile birlikte Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel’i makamında ziyaret etti.

Bulgaristan’da son 3 yılda yapılan 5 seçimin ardından hükümetin kurulamaması nedeniyle ülkesinin 6’ıncı kez seçim kararı aldığını bildiren Konsolos Rusinov, bu kapsamda Yalova’da çifte vatandaşlığı bulunan seçmenler ve yürütülecek seçim faaliyetleriyle ilgili Başkan Gürel’i bilgilendirdi. Yalova’da yaşayan Türk soydaşlar için 4 sandık kurulacağını bildiren Konsolos Rusinov, seçimlerin sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için Yalova Belediyesi’nin desteklerinin önemli olduğunu bildirdi.

Yalova Bulgaristan Bursa Atese Konsolos Bal Goc Belediye Baskan Ziyaret Secim (4)“Türk soydaşlarımız demokratik hakkını sandığa yansıtacak”

Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, Türk soydaşların sandığa gidip demokratik haklarını kullanmaları için Yalova Belediyesi olarak her türlü koordinasyon ve desteği vereceklerini söyledi. Başkan Gürel, “Bilindiği üzere Bulgaristan’da 9 Haziran 2024’te genel seçimler var. Bu kapsamda Yalova’mızda da Türk soydaşlarımızın oy kullanabilmeleri için sandıklar kurulacak. Bu ziyaret ile hem seçimleri konuştuk hem de kültürel ve sosyal alanlarda nasıl daha kuvvetli birliktelikler yapabilirizi konuştuk. Onlara manevi anlamda sosyal anlamda nasıl destek verebiliriz, bunları konuştuk. Çok hoş bir sohbetti. Yalova’da 4 sandık kurulacak. Yalova Belediyesi olarak seçimlerin sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesi için gerekli destekleri vereceğiz” dedi.

Yalova Barosu Sokak Hayvanları İçin Seslendi Yalova Barosu Sokak Hayvanları İçin Seslendi

Konsolostan Yalova Belediyesi’ne Teşekkür

Konsolos Rusinov ile Ataşe Lübenov, yaptıkları konuşmalarda Yalova Belediyesi’ne ve Başkan Gürel’e teşekkür ettiler. Konsolos Rusinov, “Yalova’da yaşayan vatandaşlarımız oyunu rahat bir şekilde kullanabilecek. Yalova Belediyesi ile bundan sonra da karşılıklı dostane ilişkilerimizi sürdürmek istiyoruz. Yalova Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Ataşe Lübenov ise, “Her zaman olduğu gibi şimdi de Yalova’da seçimler pürüzsüz bir şekilde gerçekleşecek. İnşallah bundan sonra ülke olarak istikrara kavuşuruz” dedi.

Yalova Bulgaristan Bursa Atese Konsolos Bal Goc Belediye Baskan Ziyaret Secim (2)Yalova’da 2 Bin Seçmen Bulunuyor

Yalova Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı (Bal-Göç) Başkanı Lütfi Özgür ise çifte vatandaşlığı bulunan Türk soydaşların 4 sandıkta oyunu kullanabileceğini söyledi. Özgür, “Belediye başkanımıza bizlere vermiş olduğu destekten dolayı çok teşekkür ediyoruz. Yalova’da oy kullanma hakkı olan 2 bin seçmenimiz var. Bunların bir bölümü Yalova’da bir bölümü de Bulgaristan’a giderek oyunu kullanacak. Kurulacak 4 sandıktan 2’si Gaziosmanpaşa İlkokulu’nda, 1’i Çiftlikköy 500 Evler Mahallesi’nde 1’i ise Altınova Subaşı beldesinde olacak. Bu seçimlere soydaşlarımızdan hemşerilerimizden katılım bekliyorum. Seçimlerin sağlıklı bir şekilde yapılması için konsolosumuzla okullarımızı da gezeceğiz. Tüm hazırlıklarımızı yaptık. Eksiksiz kusursuz bir seçim süreci geçirilecek. Bu konuda Yalova Belediye’mize desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: Arda Yavuz