14 puanlı Bursa’yı 7. Haftanın ardından 13’er puanla Antalya 07 Basketbol ve Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor takip etti. BOTAŞ Gelişim ve ICC Yatırım Sakarya Yükseliş takımları ise TKBL’nin küme düşme hattını oluşturdu.

7. haftanın açılış maçında Menemen Belediyesi Karşıyaka Çarşı Koleji evinde Mersin Üniversitesi Mersin Büyükşehir Belediyesi GSK’yı 55-47 yenerek rahat nefes aldı. Yalova VİP ise İzmir deplasmanında Çeşme Basketbol’a 5 sayı farkla 78-73 boyun eğdi. Son haftaların en formda takımlarından Urla Belediyesi sahasında Bodrum Karya’yı 79-56 gibi farklı skorla devirdi. Fenerbahçe Gelişim evinde lider Bursa Büyükşehir Belediyespor’u ağırlarken rakibine 72-71 mağlup oldu. zirveyi yakından takip eden Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor konuğu İstanbul Üniversitesi’ni 82-65’lik skorla evine yenilgiyle uğurladı.

Bir diğer şampiyonluk adayı Emlak Konut sahasında Ceyhan Belediyesi karşısında şov yaparken parkeden 95-46'lık’galibiyetle ayrıldı. Global Connect Travel Düzce konuğu Antalya 07 Basketbol’a 87-64’lük skorla boyun eğdi. BOTAŞ Gelişim- ICC Yatırım Sakarya Yükseliş maçı ise konuk ekibin sahaya çıkmaması nedeniyle oynanmadı. Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde 8. Hafta maçları 8-9 ve 10 Ocak 2020 tarihleri arasında oynanacak.

Editör: TE Bilişim