Bornova Beckerspor: 74 Yalova VİP:47
Balıkesir’de devam eden Kadınlar Federasyonu Kupası maçları kapsamında Bornova Beckerspor ile temsilcimiz Yalova VİP karşı karşıya geldi. Ege temsilcisi parkeden 74-47’lik galibiyetle ayrılarak sekizli finallere katılmaya hak kazandı.
Becker’de Bahar Yapar  20 sayı, 6 ribaund, 2 asist ve Esra Kayaoğlu 17 sayı, 3 ribaund, 3 asist ile galibiyette dikkat çektiler. Yalova’da ise Akila Jade McDonald 11 sayı, 10 ribaund, 3 asist ve Beril Arık 11 sayı, 5 ribaund ile oynadılar
Karşılaşmaya iyi bir başlangıç yapan Beckerspor ilk 10 dakikayı 20-10 üstün noktaladı. İkinci çeyrekte de üstünlük el değiştirmedi ve Bornova ekibi soyunma odasına 32-23 önde gitti. Son çeyrek öncesinde maçtaki farkı arttıran Beckerspor mücadelenin son 10 dakikasına 55-37 önde girdi. Beckerspor maçtan 74-47 galip ayrıldı.
Takımının sergilediği oyundan memnun olmayan Yalova VİP Başantrenörü Caner Yıllar, ‘’Elimizden geleni yapmadı oyuncularım. Bugün kendilerini tanıyamadım. Bir takımın bütün oyuncuları bu kadar pasif olamaz. TKBL sert ve zor bir lig. Maçın gerekli sertliğini gösteremedik. Hiçbir oyuncumdan katkı alamadım. Bu maçı kaybetmemize neden olmadı. Üç eksiğimizle oynadık. Yarın eksiklerimize rağmen kazanıp bitirmek istiyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim