Yalova’da spor camiasının merakla beklediği play out maçının hangi statta oynayacağı sorusu yanıt buldu. Geçtiğimiz günlerde Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanlığı tarafından ASKF İl Başkanlığına gelen yazıda play out müsabakasının il merkezindeki sahada oynanacağı açıklandı.

Ancak 7 Mayıs ÇArşamba gününe kadar her iki takımında stat konusunda itiraz etme hakkı bulunuyor.Güvenlik ve saha şartları göz önüne alındığında ise Atatürk Stadyumu buna en uygun yer olarak belirlendi ve baraj müsabakasının önümüzdeki hafta sonu saat 14:30’da Yalova Atatürk Stadyumunda oynanmasına karar verildi.

Ayrıca Federasyondan gelen yazıda ise, “Baraj müsabakaları BAL müsabakaları bittikten sonra en geç 15 gün içerisinde oynanır. Müsabaka tarihini belirleme Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Temsilcisi, ASKF İl Başkanı ve Futbol İl Temsilcisinden oluşan komite ile yapılır. Baraj müsabakası kesinlikle o ilin il merkezinde oynanır. Saha ve müsabaka saati komite tarafından belirlenir. Bal baraj müsabakalarının hakem ve gözlemci ataması Merkez Hakem Komitesi (MHK) tarafından yapılır. Baraj müsabakası öncesi Komite Üyeleri ile iki kulübün temsilcilerinin katıldığı bir teknik toplantı yapılır. Bu toplantının bir tutanak ile tespit edilmesi önerilir” ifadeleri yer aldı.

Yalovaspor yönetiminin Yalova Atatürk Stadyumunda oynanmasına kararına itiraz etmesi beklenmezken, play-out maçını Orhangazi’de oynamaktan yana olan Altınova Belediyespor yönetiminin yapacağı toplantı sonrasında stat konusunda itiraz edip etmeyeceği netlik kazanacak.

Editör: TE Bilişim