Temsilcimiz ilk galibiyetiyle tanışırken 6’da 6 yapan Tarsus Belediyesi adeta zirveye ambargo koydu. Mersin ekibini 1’er mağlubiyet geriden İzmit Belediyespor ve Botaş Gelişim takımları takip etti. Son üç sırayı ise DİBA, HDİ Sigorta Yalova VİP ve Karşıyaka Çarşı Koleji takımları oluşturdu.

Altıncı haftanın açılışında Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor ile Elazığ İl Özel İdaresi kozlarını paylaşırken mücadeleden ev sahibi ekip 70-56’lık galibiyetle ayrıldı. Sonucu merakla beklenen Urla Belediyesi-Emlak Konut Gelişim karşılaşmasında gülen taraf 63-60’la İzmir ekibi oldu.

Karabulut Elazığ Basketbol sahasında ummadığı bir şekilde Botaş Gelişim’e 74-64’lük skorla boyun eğdi.

Son haftaların en formda takımı Fenerbahçe Gelişim evinde lider Tarsus Belediyesi’ne 85-58’lik skorla yenildi. Alanya Belediyespor Antalya Güneşi GSK ağırladığı İzmit Belediyespor’a takılarak parkeden 82-66 mağlubiyetle ayrıldı.

İlk galibiyetini arayan HDİ Sigorta Yalova VİP sahasında son sıradaki Karşıyaka Çarşı Koleji’ni 91-67 gibi farklı skorla yenerken, Kırklareli Basketbol’da evinde Turgutlu Belediyespor engelini 85-69’la aşmayı başardı.

Bu haftanın kapanışını ise DİBA ile Tourism X Boğaziçi Basketbol yaparken İstanbul ekibi mücadeleden 83-56’lık galibiyetle ayrıldı. Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde yedinci haftada takımlar 28-29-30 ve 31 Ekim 2022 tarihleri arasında mücadele edecek.

Editör: TE Bilişim