Geçtiğimiz aylarda Türkiye'deki il ve ilçelerde Kongre süreçlerini tamamlayan Cumhuriyet Halk Partisi,  4-5 Kasım 2023 tarihlerinde Genel Başkan seçimi için Kurultay'a gidiyor. Kurultay'da yapılacak seçimlerde Genel Başkanı'nı seçecek CHP, Kurultay'dan sonraki en yetkili organ olan Parti Meclisi'nin seçimlerini de gerçekleştirecek. Geçtiğimiz günlerde Parti Meclisi için adaylığını açıklayan Yalova eski Belediye Başkanı Vefa Salman, kararının nedenlerini Yalova Gazetesine anlattı.

"Parti Meclisi'ne adayım"

Parti Meclisi ile ilgili aldığı karar ile birlikte kafa karışlıklığı olduğunu belirten Vefa Salman, "Sanki yeniden Belediye Başkanlığı'na adaymışım algısı oluştu. Sosyal medya hesaplarımdan ve telefondan arayan partililerim, arkadaşlarım ve hemşerilerim oldu. Öncellikle hepsine çok teşekkür ediyorum. Beni bu kutsal göreve layık görmeleri güzeldi ve anlamlıydı. Ancak ben, sizin haberinizin altında yazdığınız gibi 4-5 Kasım'da yapılacak Kurultay'da Parti Meclisi'ne adayım. Siyaset ve CHP ile çok yakından ilgilenmeyenler konuyu tam olarak bilmiyor. Aday olduğum Parti Meclisi, 60 kişinin seçildiği, bir anlamda Parti'nin Yönetim Kurulu... Onun içerisinden de 15 kişilik Merkez Yönetim Kurulu oluşturuluyor" ifadelerini kullandı ve 1372 Kurultay Delegesi'nin oy kullanacağını, 60 Parti Meclis Üyesi ile birlikte ağırlıklı olarak Akademisyenlerin oluşturduğu 20 kişilik Kültür-Bilim Platformu için üyelerinin seçilerek toplam 80 kişilik bir grubun oluşacağını söyledi. 

"Kimseden icazet almadım"
Adaylık için geçtiğimiz hafta karar aldığını söyleyen Salman, "Birkaç arkadaş ve dostumla görüştükten sonra daha kararımı kesinleştirmemişken farklı yerlerden telefon geldi. Bende kararımı açıklama gereği duydum. İlk kez de sizin kanalınızla da duyurmuş oldum. Şucu bucu denmesi CHP'de hoş karşılanan bir durum değil. Ama şartlar o konuma getirdi. Ben kimseden icazet almadım. Partinin kurumsal kimliği ve siyasetle ilgili birşeyler yapılıp sorumluluk alınması gerektiğini, taşın altına elin değil, kafanın sokulması gerektiğini sokakta gördüm. Epey zamandır Yalova Sokaklarına çıkmıyordum. Geçen hafta 3 saat sokakta geçirdim.  Yalovalıların yollarını değiştirip, önümü kesip bana söyledileri şeyler bu kararı almamda etken oldu. Kolay bir süreç değil, oraya seçilmek çok büyük onur ve gurur. Ne olursa olsun bu yola çıktık, bu işe soyunduk. Ben başarılı olacağımıza inanıyorum. Şimdiden telefonda görüştüğüm bütün Türkiye genelindeki partili dostlarıma, arkadaşlarıma,  Kurultay Delegelerine, üyelere ve partinin sempatizanalarına çok teşekkkür ediyorum. Önemli olan CHP'dir, önemli olan Türkiyedir. CHP'de yaşanacak her güzellik direkt yansıyacak, Türkiye'nin kaderini değiştirecektir.

Muhabir/Kameraman: Duygu Saral
vefa-salman-yalova-siyaset-chp (1)

Editör: Arda Yavuz