Yalova ili Karasal ve İç Su Ekosistemlerinin Biyolojik Çeşitlilik Envanter ve İzlenmesi Çalıştayı Uygulama Otelinde yapıldı. Çalıştaya Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Acar, Orman ve Su İşleri 2. Bölge Müdürü Yahya Güngör ve çok sayıda davetli katıldı. Çalıştayın açılış konuşmasını çalıştayın ekip lideri ve Uludağ Üniversitesi'nden Prof. Dr. İsmail Uğurtaş, "Biyo çeşitliliğin önemi her geçen gün artıyor. Ülkemizdeki gibi Yalova'da da tropik fauna ve florada azalmalar yaşanıyor. O nedenle 1 yılı aşkın bir süreden beri devam eden bu çalıştay büyük bir önem taşıyor. Biyo çeşitlilik 1 yılda ortaya çıkacak bir kavram değildir" diye konuştu. 

Uğurtaş'ın ardından söz alan Orman ve Su İşleri 2. Bölge Müdürü Yahya Güngör ise, "Ülkemizde flora ve faunanın ortaya çıkartılması, koruma çalışmalarının ortaya çıkartılması ve bunun sürdürülebilir bir hale getirilmesi önemlidir. Yalova biyolojik çeşitlilik anlamında, eko sistem bakımında çok zengin bir il. Yalova'nın biyo çeşitliliğinin ortaya çıkartılmasında daha önceden Hersek Lagünü'nde yapılan araştırma çalışması bu çalıştayın düzenlenmesine de önemli  katkılar sağlamıştır. Biz bu çalışmalarda üniversitelerden de destek bekliyoruz" dedi.

30-31 Ekim 2014 tarihleri arasında sürecek olan çalıştay kapsamında çeşitli oturumlar gerçekleştirilirken bugün de ildeki belirli noktalarda saha çalışmaları yapılacak. 

Editör: TE Bilişim