Geçen sezon Semt77 Acarspor ve Altınova Belediyespor’un temsil ettiği EBBL’de bu sezon Yalova’yı Yeşil Mavi Yalovaspor temsil edecek. C Grubunda yer alan temsilcimizin rakipleri ise 14 Alfa Spor, Gölcük Değirmendere, Sakarya Büyükşehir Belediyespor ve Effe Akademi Haznedar Doruk oldu.

Yalova ekibi 1-2 Nisan 2023 tarihinde başlayacak ilk hafta maçları kapsamında Kocaeli’nde Gölcük Değirmendere ile sezonu açacak.

İkinci haftayı bay geçecek olan potadaki temsilcimiz üçüncü haftada sahasında 14 Alfa Spor’u ağırlayacak. Dördüncü hafta da İstanbul’da Effe Akademi Haznedar Doruk’la kozlarını paylaşacak olan Yeşil Mavi Yalovaspor ilk yarıyı evinde oynayacağı Sakarya Büyükşehir Belediyespor maçıyla tamamlayacak.

Online ortamda düzenlenen EBBL’nin fikstür kura çekimine Türkiye Basketbol Federasyonu Yöneticileri ve kulüp temsilcileri katıldı.  Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi Koordinatörü Oktay Yılmaz’ın detaylarını aktardığı kura çekimi sonucunda 31 Mart-2 Nisan tarihlerinde lig müsabakaları başlayacak.
Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi'nde oynanacak müsabakalar sonucunda gruplarında ilk iki sırayı alan 12 takım eleme turu karşılaşmaları oynamaya hak kazanacak. Eleme turu maçlarında tur atlayan 6 takım yeri daha sonra açıklanacak bir merkezde final grubu müsabakaları oynayacak ve TB2L'de yer almak için mücadele edecek.

Yeşil Mavi Yalovaspor’un Grubu ve Rakipleri Belli Oldu (3)Yeşil Mavi Yalovaspor’un Grubu ve Rakipleri Belli Oldu (4)Yeşil Mavi Yalovaspor’un Grubu ve Rakipleri Belli Oldu (1)

Editör: Uğur TEZCAN