Yılın ahisi seçilen Hüseyin Tuzcuoğlu, Yalova Valiliğinde düzenlenen programda ‘Yılın Ahisi’ cübbesini ve kaftanını giydi. 35. Ahilik Haftası kutlamaları, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törenle başladı. Yalova Ticaret İl Müdürü Alpaslan Tunalı ile Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Bozkurt, Atatürk Anıtına çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında düzenlenen tören sona erdi. Yalova Valiliğinde düzenlenen programda Yılın Ahisi seçilen Tuzcuoğlu Elektrik firmasının sahibi Hüseyin Tuzcuoğlu’na Ahilik cübbesi ve kaftanı giydirildi. Ardından yılın ahisi Tuzcuoğlu’na teşekkür plaketi ve Yalova Kağıdına basılan Ahilik Yemini protokol tarafından takdim edildi. Ardından yılın kalfası seçilen Ferhat Fırtına ile yılın çırağı Ömer Aydın’a da teşekkür plaketi ve belgeleri programa katılan protokol üyeleri tarafından verildi.

Yılın Ahisi Hüseyin Tuzcuoğlu

15 Şubat 1962 yılında Bulgaristan'ın Çepelce Köyün de doğdum. İlkokul ve ortaokulu Çepelce Köyün de okudum. Liseye Bulgaristan da devam ettim meslek lisesinde okudum. Okuduğum meslek lisesinde şimdi yapmakta olduğum mesleği edindim fakat lise bitince mesleğimi icra edemedim Bulgaristan da tren tamircisi ve maden işçisi olarak çalıştım. 1984 yılında geçirmiş olduğum motosiklet kazası sonucu sağ kolumu kaybettim. Sağ kolum ve elim hiçbir işlem görmemektedir. 1989 yılında o dönemin hükümetinin Türklere karşı uyguladığı politikalar sonucu Türkiye ye göç ettik. Türkiye de olmaktan son derece mutluyum. Türkiye'ye geldiğim ilk yıllarda inşaatlarda bekçilik yaptım ve sonrasında 2003 yılında Elektrikli Ev Aletleri tamiri dükkanını açtım 2003 yılında beri itibaren mesleğimi severek yapmaktayım. Bugün Yalova da yaşıyorum 60 yaşında evli, iki çocuk babasıyım mesleğimi halen severek yapıyorum engelli olmamın mesleğimi yapmama engel olmadığını biliyorum. Çünkü; insan Yeter ki istesin, Engelli de Olsa Başaramayacağı Hiçbir şey Yoktur. 15 sene önce (2007) yılında yetiştirdiğim çıraklar, Ferdi Sevinç ve Bülent Kurtulmuş’tur.

Yılın Kalfası Ferhat Fırtına

03/08/1999 Yalova doğumluyum. Cumhuriyet İlköğretim okulunda ortaokul eğitimimi tamamladım. Eğitimimi tamamladıktan sonra oto elektrik mesleği ile ilgili şu an çalıştığım ustamın yanın da işe başladım ve halen aynı işyerinde çalışmaktayım. Çiftlikköy Merkezi Eğitim Müdürlüğünde çıraklık eğitimime başlayıp mesleğimi daha iyi öğrenmek ve ileride donanımlı, eğitimli, başarılı iyi bir usta olmak için eğitimime devam ettim bitirdim. Daha sonra kalfalık eğitimimi tamamlayıp belgemi aldım.

Yılın Çırağı Ömer Aydın

Ömer Aydın 18.02.2004 yılında İstanbul'da doğmuştur. Baba adı Doğan Ana Adı Nazire'dir. İlkokulu İstanbul Kartal Milli Eğitim Vakfında, Ortaokulu Yalova Şehit Ahmet Uzun ortaokulunda bitirmiştir. Şu an Çıraklık Okuluna devam etmektedir. Mesleğe ilk olarak 1205 No.lu Oda üyemiz Oğuzhan Aydın'ın yanında başlamıştır ve halen Çırak olarak devam etmektedir. Okulunda öğretmenleri tarafından çok sevilen, takdir edilen ve meslekte gelecek vaat ettiği söylenen bir öğrencimizdir. Aynı şekilde iş çevresinde de insanlar tarafından sevilen saygılı, terbiyeli işini özenle yapan bir kişi olarak bilinir.

Editör: TE Bilişim