Yalova Acar Eğitim Öğretim Hizmetleri İmtiyaz Sahibi Mesut Acar, kiracılık hakkının sonuçlanan davalar ile devam ettiğinin altını çizerek, Mart ayında gerçekleştirilen yerel seçimlerin ardından göreve başlanan Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel’in Dereağzı’ndaki binanın kendisine teslim edilmesine ilişkin işlemleri başlattığını açıklarken konuyla ilgili önceki dönem Belediye Başkanı Mustafa Tutuk hakkında da savcılık soruşturmasının devam ettiğini dile getirdi.

Dereağzı’ndaki bina ile ilgili yaklaşık beş yıldır çeşitli haksızlıklara uğradığını belirten Mesut Acar, sürecini Yalova kamuoyu tarafından bilinmesi amacıyla açıklamalarda bundu.

“Vali Muammer Erol bu mahkeme kararlarını hiçe saydı.”

Yalova Acar Eğitim Öğretim Hizmetleri İmtiyaz Sahibi Mesut Acar konuşmasına ilk olarak kendini tanıtarak başlarken, “Soğucak köyünde doğum ve büyüdüm. Yalova’da yaklaşık 26 yıldır eğitim sektöründeyim ve toplam 60 Türkiye İl Birinciliğini bu ile kazandırdım. Aynı zamanda masa tenisinde Dünya 3.lüğü ve 4.lüğü derecelerini alan bir öğretim kuruluşu işleten bir fizik öğretmeniyim” dedi.

Yalova Emlakçılar Derneği Başkanı Yılmaz; %25 Uygulamasının Kalkmasına Karşıyım Yalova Emlakçılar Derneği Başkanı Yılmaz; %25 Uygulamasının Kalkmasına Karşıyım

Yalovalı olmaktan onur ve gurur duyduğunu dile getiren ancak başına Türkiye tarihinde ilk olacak şeylerin geldiğini söyleyerek sitem eden Acar, “Bunların biri Dereağzı’nda bulunan yerle ilgilidir. Burayı kiralayıp, sözleşmeye uygun şekilde davrandım ancak Vali Muammer Erol her satırı kendisi imzalanmış olmasına rağmen ve tüm maddelere uyduğum halde kanunsuzca oradan çıkarttılar. Daha sonra bununla ilgili 8. Mahkemeyi de kazandım. Danıştay’da bir mahkememiz daha var ve onu da %100 kazanacağımı düşünüyorum. Vali Muammer Erol bu mahkeme kararlarını hiçe saydı. Sulh Hukuk Mahkemesini, İstinaf’ı ve Yargıtay’ı… Tekrar İstinaf’a geldi ve sonra tekrardan Yargıtay’dan onaylanan mahkeme kararını kazandıktan sonra gerek Ticaret Odası’nda, gerek Baro’da ve gerek Yalova’daki sosyal çevre içerisinde tüm bu davaları kaybetmesine rağmen kazanmış gibi bir imaj ortaya koydu ve Yargıtay kararının en son aşamasında da bu ihalenin kendisine kalmaması için zamanın Belediye Başkanı Mustafa Tutuk’u bu suça ortak ederek söz konusu yeri Belediye ile takas yaptılar.” ifadelerini kullandı.

“Vali Muammer Erol hakkındaki soruşturma iznine Vali Muammer Erol izin vermedi”

Yargıtay kararına uymamanın bir suç olduğunu ve bu yüzden kararın 1 ay içerisinde uygulanması gerektiğini söyleyen Acar, “Kararı alıp gerekli yazılı bildirimleri yaptıktan sonra gittim eşyalarımı koydum. Bu sırada Vali Yardımcısı Aziz Mercan ve Belediye Başkanı Mustafa Tutuk’un imzaladığı bir protokol ile burayı devir yaptılar. Devir sözleşmesini 33 Milyon Liradan yaparken, tapudan 6,5 Milyon Liradan gösterdiler. Bu konuda gerekli yasal başvurularda da bulundum. Daha sonra konuyla ilgili CİMER üzerinden başvuru yaptım. Vali Muammer Erol hakkında Vali Yardımcısı Aziz Mercan ile Nebi Yurtsever imzalı 2021 ve 2022 tarihlerinde bir rapor hazırlandı ve bu rapor Vali Muammer Erol’un oluruna sunuldu. Vali Muammer Erol’un soruşturulmasına gerek yoktur kararını Vali Muammer Erol imzaladı. Şimdi tekerleme oldu ama tekrarlayayım; Bir Vali’nin soruşturulmasını yapan Vali Yardımcısı… Soruşturmasını yaptığı kişinin oluruna sunarak “soruşturmaya gerek yoktur” kararlı imzalı belgeyi 2021 ve 2022 yılları tarihlerinde uyguladılar. Bir hukuk devletinde bunu öğretmen sıfatıyla ancak komik sıfatıyla değerlendirebiliyorum. Yani bir Yüzbaşı’nın bir Albay’ı yargılaması gibi düşünebiliriz” şeklinde konuştu.

“Bu yaptığınız haneye tecavüz, hırsızlık ve gasp dedim”

Vali Muammer Erol’un Belediye ve Valilik arasında yapılan takasla durumdan kendini kurtarmaya çalıştığını iddia eden Acar, “Daha sonra 2 konteyner eşyam, o zamanki yemekhaneye ait masalar ve sıraları Dereağzı’ndaki binanın içine koydum. Bana hiçbir yazılı bildirim olmadan, hiçbir mahkeme kararı olmadan ve üstelik konteynerlerin üzerine Yargıtay kararları yapıştırılmışken bir baktım ki Yalova Belediyesi, bundan önceki Belediye Başkanı’nın kanunsuz emriyle eşyalarımı yükleyip YASKİ’nin olduğu yere görmüş. Bende bu eşyalarımın alıp götürüldüğü süreçte oradaydım. Bana bir belge verin, mahkeme kararı getirin diyorum, “yok” diyorlar. Bende bu yaptığınız bir haneye tecavüz, iki hırsızlık ve üç gasp dedim. Sonuçta hiçbir mahkeme kararı olmadan böyle bir işyerine girip, eşyalarını götüremezsiniz. Beni dinlemediler ve hepsini videoya aldım. Belediye’nin kameramanı da bu yapılan muameleyi çekti. Daha sonra talep ettiğimizde beni olur olmaz cevaplarla geçiştirdiler. Ama benim kendi cep telefonumdan çektiğim görüntüler var ve bunları zaten savcılıklara da verdim. Benim duyduğum kadarıyla belediyenin hukuk bürosu o zamanın Belediye Başkanı Mustafa Tutuk’a, “Sakın bunu yapmayın, suç işliyoruz, hukuki olarak bu yeri teslim etmemiz gerekiyor” diye görüş bildirmişler. Elimde bir belge yok ama duyum olarak söylüyorum. Bunu Belediye Avukatlarından isteyen sorup soruşturabilir” dedi.

“Önce Türk hukuku daha sonra da Allah’ın huzurunda hesaplaşacağız”

Eşyalarının alınıp götürüldükten sonra Belediye’ye yazı yazdığını belirten Acar, “WhatsApp’dan Ömür Bayar’a yazdım. Ömür Bayar, “Evet eşyalarını biz aldık, YASKİ’ye götürdük” dedi. Belediyede görevli olan Volkan Dadaloğlu, Eşyalarını biz aldık” diye bana resmi yazı yolladı. Ayrıca Mustafa Tutuk imzalı bir yazı da var. Dahası, “Sana dava açacağız ve seni bu yerden çıkaracağız. Burasıyla ilgili masrafları da sana yüzleyeceğiz” dediler. Şimdi sıkı durun; O davayı da kazandım. Kendini hukukun üstünde zanneden, “Yargıtay kararlarına ben öyle düşünmüyorum” diyebilen bu cehalet, Yalova gibi bir ilde inanılır gibi değil. Bu cehalet ve kendini bilmezlik diyebileceğim şeyin sonucunda nihayet geçen gün kendime gelen dosyaları incelediğimde haklarında kamu davası açıldığını öğrenmiş bulunmaktayım. Bilerek, isteyerek ve planlayarak, takas yapmadan önce tüm uyarılarıma rağmen, tüm Meclis Üyelerine kazandığım davaları iletmeme rağmen bu takası gerçekleştirerek Belediye’yi de bu suça ortak ettiler. Özellikle burada Yalova Gazetesi’ne çok teşekkür ediyorum. Tüm yazdığım, “Sakın bu takası yapmayın, Belediye’yi bu suça ortak etmeyin” gibi yazıları yayınladılar” şeklinde konuştu.

“Tazminat Davaları Sürüyor.”

“Vali Muammer Erol’un yaptıklarından ötürü Yalova Valiliği’ne, eski Başkan Mustafa Tutuk’un yaptıklarından ötürü Yalova Belediyesi hakkında açtığımız tazminat davaları sürüyor.” diyen Acar, Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel’e teşekkür etti. “Kanunları uyguluyor. Bir teşekkürü de sonraya saklıyorum. Davalarının sonuçlanmasının ardından ortaya çıkacak olan tazminatlar gerçek sorumlularına rücu ettiğinde bir teşekkür daha edeceğim. Çünkü bu yapılan iş bilerek, isteyerek, tekrarlayarak, mahkeme kararlarını hiçe sayarak kendini adeta kral zannedenlerin yaptığı bir işleme dönüşmüştür. Bu çok büyük bir suçtur ve Yalova’ya yazıktır. Benim 5 yıl önce okul yapıp, Yalova’ya çok ciddi bir katma değer kazandıracağım yere düğün salonu yapma kafasında olana tüm Yalova halkı bence seçimlerde gerekli cevabı verdi de onları da Allaha havale ediyorum. Bütün bu olaylar başıma gelmeden önce sağ olsun yine Yalova Gazetesi’nde yazmıştık. İkisine de söylemiştim. Biri gitti diğeri de yakında bununla ilgili hukuk önünde hesap vermek zorunda kalacak. Önce Türk hukuku önünde sonra Allah’ın huzurunda tekrar hesaplaşacağız. Çünkü bu tekrar söylüyorum; Bilerek, isteyerek, tekrar ederek, planlayarak kasten yapılmış bir suçtur. Bu ile maalesef zarar vermişlerdir. Atalarımız şeriatın kestiği parmak acımaz diyor. Bir diğer güzel cümlede, “Mahalle arasına top oynarsanız camı kıran parasını öder” diyorlar” diyerek sözlerini bitirdi.

Editör: Arda Yavuz