Saygıdeğer okurlarım,

Bu hafta sizlerle magazinsel konular ile ilgili aynı sahneyi paylaştığım birbirinden değerli sahne sanatçısı dostlarımla olan hatıralarımdan bahse konu, çok az kişinin bildiği yaşanmış, geçmişimden bazı enstantaneleri siz sayın okurlarımla paylaşma düşüncesi içindeyim.

Kim ne derse desin yaşadığım yerleşim bölgesi Yalova’mızın sanatla ilgili yaklaşımının çok ama çok gerilerde olduğunu yakinen bilenlerden biriyim.

Tabi bu genellememin geniş kitleye sahip olmadığını bilsem de yine de bazı gerçekleri kusura bakmayın ama gizleyemem.

Nedeni ise şahit olduğum, sükutu hayale uğradığım, yaşanmışlarım çok fazla. Onun içindir ki, önceki yazılarım da sizlerle paylaştığım gibi, Türkiye’mizin her köşesinde ilgi odağı olan Metin Akpınar, Zeki Alasya tiyatrosunun 40 kişilik kadrosuyla Yalova halkımın izlemesine vesile oldum, hem de matine suare olarak.

 Ama 500 kişilik salonda ne yazıktır ki matinede 74, suarede ise 111 kişi ile izleme oranına şahit oldum.

İbrahim Tatlıses’i alt kadrosu ile yine halkımızın izlenimine vesile oldum ve yine sükutu hayale uğradım.

Karşılıklı dostluğum sayesinde birçok sanatçının Yalova’mızda konser vermesine vesile olsam da olmadı.

Bu gelişmeler inanılmaz olsa da, nihayetinde bir gerçek. Gelen sanatçıların kapalı gişe sahne almaları da (Yalova haricinde) bir başka gerçek.

Asıl konu gelen sanatçıların Yalova’mıza bakış açıları beni en çok üzen taraf olsa da buda bir gerçek.

Bir başka gerçek ise sanatçıların organize bürolarında Yalova’mızdaki konserlerin ilgisini ve alakasını gülme krizine girecek kadar konu edilmesi de acı bir gerçek.

Netice de 3 şarkıyı sonuna kadar bilen ile 3 şarkıyı sonuna kadar dinleyebilen çok az bir nüfusa sahip olmamızda kültürel açıdan ne yazık ki (komşu ilçelerimizde dahil) düşünülmesi, ele alınması, kültür kapılarının açılması buna sportif faaliyetler dahil masaya yatırılması da bir gerçek.

Yalova’yı seven bir kişi ile Yalovalı yakınım telefonda konuşurken, Yalova’mızın halini sormuş, Yalovalı yakınımsa cevaben, Yalovaspor kendi taraftarlarına rakip oldu demiş.

Yazımın başlangıcı ile içeriği tam oturmasa da konu konuyu açınca birazda bu ortamda bir Yalovalı olarak konudan konuya geçebiliyor insan özür dilerim.

Haftaya başlangıcımdaki yazının devamı ile şimdilik hoşçakalın.