Merhaba saygıdeğer okurlarım;

Yılların çalışması olan bestelerimin icra gecesini 9 Mayıs Perşembe günü akşamı sanatsever halkımın katkılarıyla RDKM Toplantı Salonunda ifa ettik. Ben Zeki Başol ve konuğum Çiğdem Gürdal, dinleyicilerimizin koro hüviyetindeki becerileri görülmeye değerdi sanırım.

Yıllarca birlikte çalıştığım TRT sanatçısı Çiğdem Gürdal Hanımefendi her zaman olduğu gibi Türkiye’nin sayılı birkaç sanatçılarından biri olduğunu ve yeteneğini, salondaki izleyicilerimiz tarafından coşkuyla dinlenmesi, zaten güçlü sesiyle yorumuyla salona tabiri caizse imzasını atmıştı.

TRT patentli eserlerimi icra konusunda bana eşlik eden Türkiye’nin sahne ve televizyonlarından tanıdığımız saz heyetinin varlığı hem dinleyicilerimizi hem de beni ziyadesiyle mutlu etti.

Her bestemin tanıtımı ve icrası sonundaki alkış, çalışmalarımın boşa gitmemesinin bir işaretiydi sanki. Konuk sanatçı Çiğdem Gürdal hanımefendinin bestelerimin notalarını alması ilk albümünde kullanmak istediğini söyleyerek benden izin alması da, bir başka onur ve gurur oldu benim için.

Yalova kentimizin tarihinde bir ilk olan bu anlamlı geceye bürokratların katılamaması beni derinden yaraladı. Uzun yıllar beste çalışmalarımın canlı takip edilmesinin yanında, yöremizin insanının TRT ailesine besteleriyle adım atması heyecanını tatmalarını çok isterdim.

Ayrıca sesiyle, yorumuyla tüm dünya devletlerinde konserler veren, tek bir telefonla gecemi onurlandıran Çiğdem Gürdal hanımefendinin, “Bürokratlardan kimse yok mu” şaşkınlığı karşısında, hadi benim hatırım yok, Çiğdem Gürdal hanımefendinin de mi hatırı yok demeden kendimi alamadım.

Ben Yalova’mıza Türkiye genelindeki Altın Ses Yarışmasında 1016 kişiyi eleyerek Altın Sesli Sanatçı unvanı ile birincilik getirdim.

Türkiye’nin 5 yıldızlı gazinolarında birçok sanatçı arkadaşımla sahne aldım, yöremize kimsenin geleceğine inanmadığı sanatçıları getirdim, profesyonel sahne görüntüsü ile Türkiye’nin birbirinden değerli saz ve konuk sanatçılarımla halkıma açık 16 konser verdim, Yalovaspor’da yıllarca futbol oynadım, genel kaptanlık yaptım. Başkanlık dahil UEFA’da rekorlar kırarak şampiyon Yalovaspor’umuzun başında görev aldım (Profesyonel Şube Sorumlusu).

Yöresine bu kadar sanatta, sporda, kültürde hizmet veren bir başkasının olmadığı kanaati söz konusu ise ahde vefa ile ilgili bir problem var kanaatindeyim. Benden bu kadar, seçilmiş bürokratlarım, maddi manevi kayıplarımı yazıma almıyorum bile.

Saygılarımla.