Hastaneye Yolunuz Düştü Mü Hiç? Hastaneye Yolunuz Düştü Mü Hiç?

31 Mart 2024 tarihinde yapılması planlanan yerel seçimler için dengeleri değiştirecek bir gelişme yaşandı. Geçtiğimiz aylarda kamuoyuna açıklamalarda bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti’nin yerel seçimlere bağımsız olarak gireceğini deklere etmişti. Cumhuriyet Halk Partisi’nde gerçekleşen Kurultay sonrası Özgür Özel’in CHP’nin yeni Genel Başkanı olması İYİ Parti’nin kararını değiştireceği iddialarını ortaya çıkmasına neden olmuş, Genel Başkan Özel, Genel Başkan Akşener’e ziyaret gerçekleştirmişti. CHP İle İYİ Parti arasında ittifak olup olmayacağı siyaset gündemini uzun zamandır meşgul ediyordu. Genel Başkan Akşener, uzun süredir konuşulan bu konuya açıklık getirdi ve tüm soruların cevaplanmasına neden oldu. İYİ Parti daha önce aldığı kararı yineleyerek 81 ilde ayrı olarak seçime girme kararını açıkladı.

Kararın kamuoyuna deklere edilmesinin ardından Yalova Gazetesi konunun muhataplarıyla görüşmeler gerçekleştiriyor. Muhabirimiz önceki günlerde CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan ile görüşme gerçekleştirmiş ve düşüncelerini kamuoyuna aktarmıştı. Muhabirlerimiz bu kez İYİ Parti İl Binası’na giderek İYİ Parti İl Başkanı Osman Kendir’e son verilen karar ile ilgili sorular yöneltti ve Başkan Kendir sorularımızı açık yüreklilikle cevapladı.

“Özü başımıza seçimlere giriyoruz”

İYİ Parti’nin seçimlere ayrı girme kararının Türk milletine ve Yalova’ya hayırlı olmasını dileyen Başkan Kendir, “Bu verilmiş karar genel bir istişare ile alınmıştır. Genel Başkanımız, demokrasiyi partimizin içerisinde sindirerek hareket etmeye çalışıyor. Milletvekilleri, İl Başkanları, İlçe Başkanları, Divan ve en finalde de en üst karar mekanizmamız olan Genel İdare Kurulumuzca bu karar verilmiştir. Genel Başkanımızın deyimiyle özü başımıza seçimlere giriyoruz. Bizler insanları sıkışmış ortamdan ve alternatifsizlikten kurtarmak için bir yola çıktık. Bu iktidarın oluşturmuş olduğu garabet sistemde artık ayrı hareket ederek daha doğru bir yol izleneceği düşüncesinde hemfikir olduk. Bize ve İl Başkanlığımıza da düşen bu kararı uygulamaktır” ifadelerini kullandı.

“Karardan memnun değilseniz koltuğu bırakıp gidin”

Verilen karardan kişisel olarak memnun musunuz sorusuna cevap veren Başkan Kendir, “Oturduğumuz koltuklar kişisel kararlarımıza göre yönlendirilebilecek koltuklar değil. Biz bir siyasi partinin il başkanıyız ve Yalova ilini temsil ediyoruz. Bu karar alınırken başka illerimizden, ilçelerimizden, yönetim kurulu üyelerimizden farklı talepleri olanlar çıkabilir. Ama alınan kararı kabul edip uygulamakla yükümlüyüz. Eğer bu karardan memnun değilseniz, koltuğu bırakıp gidersiniz. Biz Genel Başkanımızın ve Genel İdare Kurulumuzun aldığı kararı sonuna kadar uygulamak için mücadele edeceğimizin bilinmesini isteriz” şeklinde konuştu.

“Mücadeleye hazırız”

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlere tek başına girmeye hazır olduklarını belirten Başkan Kendir, “14 Mayıs ve 28 Mayıs seçim süreçlerinden sonra bir takım kırılganlıklar oluştu, insanların umutlarında bir takım zafiyetler meydana geldi. Siyasete olan güven azaldı. Biz bu güveni tekrar tesis edebilmek, partideki o hızlı kanı tekrardan hızlı atar durumuna getirebilmek için teşkilatlarımızda da yenilenmelere gittik. Armutlu’dan Altınova’ya kadar bütün teşkilatlarımızı yeniledik ve bir mücadeleye hazır hale getirdik. Bu işin teşkilatlanma ile çözülebileceğini ve doğru bir teşkilat yapısıyla, doğru adaylarla üst üste koyduğunuzda, genel başkanımıza ve partimize olan güveni birleştirdiğimizde sahada başarılı olacağımıza hiç şüphe duymuyoruz” dedi.

“Sürecimiz devam ediyor”

Aday adaylıkları sürecinde İYİ Parti’nin sessiz kalmadığını söyleyen Başkan Kendir, “İktidar partisinin ve ana muhalefet partisinin aday adaylığı süreci çok erken başladı. Cumhuriyet Halk Partisi aday adaylık sürecini yeni bitirdi ve Ak Parti temayüllerini bitirdi. Biz ise daha yeni başladık ve 22 Aralık’ta bitecek. Bizim sürecimiz açık. Yani biz zaten sürecimize yeni başladığımız için herhangi bir geri kalmışlık gibi durum söz konusu değil. Küçük bir şehirde yaşıyoruz ve bu şehrinde kendine ait dinamikleri ve dengeleri var. Bu denge ve dinamiklere göre de insanlar belli tarihlerde ve belli zamanlarda ona göre hareket ediyorlar. Bizim görüştüğümüz arkadaşlarımız var. Yönetim kurulundan belli görevlere talip olan arkadaşlarımız var. Hiçbir siyasi kuruluş da olmayan ama bizim burada olmalısın ediğimiz arkadaşlarımız var. Bunları da 22 Aralık’a kadar göreceğiz” ifadelerini kullandı.

“İsim vermek doğru olmaz”

Yalova’yı “İYİ” belediyeciliği ile tanıştıracaklarını iddia eden Başkan Kendir, “Yaşayan, yaşatan ve huzurlu bir şehir olsun istiyoruz. Biz birilerinin kaygıları değil, şehrin problemleri konuşulsun ve o problemleri çözmeye yönelik projeler oluşturulsun istiyoruz. Yani azıcık sallandığınızda, “Dur ben bu depremi konuşayım. Bu Yalova’nın da hassasiyeti vardı” demiyoruz. Adam hayatı boyunca depremle ilgili hiçbir konferansta olmamış, hiçbir STK’nın çalışmasında olmamış… Şimdi çıkıp anlatıyor; “Bu şehri dönüştüreceğiz…” Bizim adaylarımız ayakları yere basan, projeler üreten, şehri yaşayan, yaşatan ve huzurlu hale getirmeyi düşünen insanlar olacak. Bunlar olduğunda diğer partilerin adaylarından da bu olaylara aynı bakış açılarıyla bakmalarını ve güzel bir yarış olmasını istiyorum. Sonunda kazananın Yalova olduğu bir yarış olsun istiyoruz” şeklinde konuştu. Bu işin öznesinin aday olduğunu belirten Başka Kendir, “Önemli olan Yalova’ya ne vereceksiniz? Şu an bir süreç geçiriyoruz ve bu süreç sonuçlanmadan bizim veya başka bir arkadaşımızın adaylığı için bir şeyler söylemek bana doğru gelmiyor. Ben burada bir arkadaşımızın ismini öne sürdüğümde diyecekler ki İYİ Parti İl Başkanı bunu destekliyor. Doğru olmaz. Bizler bilgi, birikim ve donanım olarak bu görevi yapabilecek insanları arıyoruz” dedi.

“Süreç doğru işlemezse sağlıklı bir sonuç alınamaz”

İYİ Parti’nin Yalova içerisinde rekabetçi bir ortam oluşturmaya çalıştığını söyleyen Başkan Kendir, “Örnek verirsem herhangi bir ilçemizde 5 ya da 6 aday çıktığında ve bu çıkan adayların vasıflarını ortaya koyabilmek için halkta karşılık anketleri yapılması gerekir, teşkilatta karşılık için bir takım yoklamalar ve eğilimler ortaya konmalıdır. Daha sonra belli teşkilatların görüşleri, il başkanının ve genel merkezin görüşleri bir potada eritilip ona göre karar verilmelidir. Zaten bu süreç böyle işlemezse sağlıklı bir sonuç alınamaz. Bu süreç tamamlandıktan sonra adaylarımızın hepsini masaya yatırıp en kısa zamanda açıklamak niyetimiz… Özü başımıza girdiğimiz seçim doğru adaylarla, doğru şekilde hizmet etmeyi hedeflediğimiz ve sonunda da Yalova’nın kazandığı bir seçim olsun istiyoruz. 31 Mart Yerel Seçimlerinin bütün ülkemize ve Yalova’mıza hayırlı, uğurlu olmasını diliyoruz” ifadelerini kullanarak konuşmasına son verdi.

Muhabir-Kameraman/Göktuğ Doğukan Yüksel

Editör: Arda Yavuz