Diş beyazlatma ile bağlantılı demişken, bazı diş macunları var. Karbon etkili çıktı. Bunlar ne kadar etkili? Gerçekten beyazlatıyor mu?

Normal bizim rutin kullandığımız fırçalardan çok aşırı bir farkı yok bu olayın. Fakat, bazı özel şeyler çıktı.

Kişisel Gelişim Uzmanı Hülya Akın; Hayatınızın Kontrolünü Ele Alın Kişisel Gelişim Uzmanı Hülya Akın; Hayatınızın Kontrolünü Ele Alın

Şimdi beyazlatma ile ilgili mesela sadece o değil, duymuşsunuzdur belki. Karbonatın içine limon sıkarak dişlere uygulamak şeklinde, bunun da dişi beyazlattığı söylenir ama kesinlikle tavsiye etmiyoruz. Öncelikle ph seviyeleri çok farklı. Dişe zarar verebiliyor asidik ph seviyeleri. Limonun ki gerçekten çünkü fazla. Onunla beraber, partikülleri çok büyük olduğu için dişlerde ciddi bir aşınmaya sebep oluyor. Bunu mesela kesinlikle önermiyoruz. Bununla beraber son dönemde blukovelin içeren diş macunları çıktı. Dişin minesini inceden boyuyor. Dişleri fırçaladıkça boyuyor ve beyaz görünmesine neden oluyor. Aslında, yapılan araştırmalarda ciddi bir zarar vermediği de biliniyor. Bu şekildeki diş beyazlatma yöntemleri var. Fakat, o tamamen günü kurtarma adına yoksa dişin mine yapısına işleyen kalıcı bir beyazlatma değil.

Evde diş pastası ile diş pastası şeklinde satılan macunlar var. Onlarla dişlerimizi fırçaladığımızda, beyazlık konusunda etki eder mi?

Yani, bir macunundan daha fazla sebebiyet vermez. Diş macunundan daha da fazla beyazlatmaz. Oradaki amaç temizlik. Bunu zaten diş hekimleri klinikte diş pastasını temizlik esnasında kullanıyor.

Sizin kullandığımız yöntemle evdeki yöntem çok farklı değil mi?

Fırçalarımız değişik. Bizimkiler biraz daha sert.

Konuşmacı/Selçuk HANÇER

Kameraman/Duygu SARAL

Editör: Rümeysa Şahin