Sevgili okurlarım, bugünkü yazım Hac hakkında olacaktır. Yaradanımız biz kullarına Al-i İmran suresi ayet 97’de mealen şöyle buyurmaktadır, “Hacca gitmeye gücü yeten insanlara Beytullah’ı hac etmek Allah’ın bir emridir. Kim Allah’ın emirlerini inkar ederse şunu bilsin ki, Allah’ın kimseye ihtiyacı yoktur.”
Yine Allah’ın resulü biz ümmetine şöyle buyurmuştur, “İslam dini 5 esas üzerine kurulmuştur. Allah’tan başka ilah olmadığına ve Hz. Muhammed’in, Allah’ın resulü olduğuna şehadet etmek, namaz kılmak, zekat vermek, hacca gitmek ve Ramazan orucunu tutmak.” (Kaynak: Buhari, İman, 1,2, Müslim, İman, 19-22).
Evet sevgili okurlarım yine Allah biz kullarına Hac suresi ayet 27’de mealen, “İnsanlara hac ibadetini duyur, gerek yaya olarak gerekse yorgun argın develer üzerinde uzak yollardan gelerek sana ulaşsınlar.”
Evet kardeşlerim Allah’ımız biz kullarına Bakara suresi ayet 158’de mealen şöyle emretmektedir, “Safa ile Merve, Allah’ın nişanlarındandır, dolayısıyla hac veya umre yaparak Beytullah’ı ziyaret eden bir kimsenin bu yerlerini tavaf etmesinde kendisi için bir günah yoktur. Kim gönüllü bir iyilik yaparsa bilsin ki, Allah iyiliği mükafatıyla karşılayan ve çok iyi bilendir.”
Allah’ım! Ey Rabbimiz! Bize gökten öyle bir sofra indir ki, ilk gelenimizden son gelenimize kadar bizler için bir bayram ziyafeti ve senden bir işaret olsun. Bizi rızıklandır, sen rızık verenlerin en hayırlısısın.” (Kaynak: Maide 114). Hac, Zekat zenginler için. Amin.