Yaklaşık bir ay öncesinde yetkili makamlarca açıklama gelmiş lakin gözle görülür şekilde bir çalışma söz konusu değil. Ön kısım ve  Güney Kısmında akmalar gözle görülür şekilde büyümüş, çamur akması denen olay çevreyi de etkilemeye başlamış durumda. Yalova Belediyesi sınırları içerisinde yer alan Yalova Eğitim Araştırma Hastanesi çöken kısımları ile ilgili konu, bir ay önce gerçekleşen İl koordinasyon toplantısında da gündeme gelmişti. Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesinin arka tarafında bulunan duvarda da sıkıntılar olduğunu söyleyen Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, “Bunu hızlandırmamız gerekiyor. Hastane çevresiyle alakalı daha önce siyaseten de dile getirdim. Hastanenin ön tarafında sorun olduğu gibi arka tarafında da problem bulunuyor. Hastanenin arkasındaki istinat duvarının altı boş. Toprak altından kayıyor. Oraya da bakmak lazım. Bu hastane çevresindeki projelendirmelerin bir an önce bitmesi gerekiyor. Orası kentin tamamını ilgilendiren bir bölge. Kentin merkezinde de ulaşım problemini çözebilecek bir aks. Kentin merkezindeki ulaşım probleminin çözüm önerilerini de vatandaş ile paylaştığım için hastane önündeki yolun ve kavşağın bir an önce bitirilmesi gerekiyor. Çevre Yolu’nun ne zaman biteceğini bilmem gerekiyor. Ona göre şehir merkezinde bir planlama yapacağız” şeklinde konuşmuştu.


Yalova Hastane Durum Haber Gazete Yol (10)

İl koordinasyon toplantısında söz alan Karayolları 14. Bölge Müdür Yardımcısı Alican Birincioğlu ise konu ile alakalı olarak, “Güney Çevre yolunda ihale süreci devam ediyor. Güney Çevre yolunun bitişi muhtemel 2026 yılı. Hastane yoluyla alakalı da belediyemizin bir proje çalışması olmuş ama Karayolları standartlarına tam uygun kriter olmadığı için projesini Karayollarına göre yapıyoruz. Proje bittikten sonra da akabinde imalatını tamamlayacağız.  Hastane yolu ve Güney Çevre Yolu’nun yarattığı sıkıntının farkındayız. Zemin yapısından kaynaklı problemler var. Çözüme kavuşturacağız” diye konuştu. Uzun zamandır Yalova gündeminden düşmeyen hastane yolu ile ilgili henüz gözle görülür şekilde bir çalışma başlatılmış değil. Hastanenin arka kısmında heyelan bölgesinde çamur akmaları iyice hızlanmış, yoldaki çökmeler giderek artmış durumda. Hasta taşımaya devam eden minibüs esnafı ise hastaların onlara şikayette bulunduklarını, henüz bir çalışma gerçekleşmediğini aktardılar. 

Yalova Valisi Hülya Kaya ise konu ile ilgili, yaklaşık bir ay önce gerçekleşen İl koordinasyon toplatışında konuşmuş, konunun akıbeti ilgili açıklamalara yer vermişti. Yol yapılırken daha kullanışlı yapılması gerektiğini hatırlatan Vali Kaya, “Projeyi hazırlarken orada dolmuş durağı yok. Orada taksilerin durabileceği bir yer yok. Ben de gittim inceledim. En azından bu yol yapılırken onlara da cepler yaparsak hem dolmuşların durabileceği hem de vatandaşların durabileceği indi-bindi yapılabileceği güvenli bir yol ortamı oluşturmak gerekiyor. Biraz hastanenin duvarını da içeriye almak lazım. Orada 2 metre daha içeriye girilse orası vatandaşın trafiğini yönetme adına güzel olacak.  Şu haliyle biz oradaki trafiği yönetemiyoruz. Proje çizilirken yanlış çizilmiş. Bunların hepsinin düşünülmesi lazımdı. Bunlar düşünülmemiş. Madem yol kaydı bu da bir fırsat oldu. Yaparken en azından orayı düzgün yapalım. Böyle bir planlama gerçekten olmaz. Taksi nereden girecek nereden çıkacak o düzenlenmemiş. Orada bir maalesef keşmekeşlik var.

Proje ihalesi yapılırken de mutlaka haberimiz olsun biz de planlamasını yapalım. En azından yap-boz meselesine yeniden dönmesin. Müdürlüğü de anlayışınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Burası Karayolları ağında değildi. Daha öncesinde hastane açılırken kolaylık olsun diye bu yol yapılmış. Ama bu yol kaydı. Burada da bir mağduriyet oluştu. Biz buna duyarsız kalamayız dediler ve bu işe el attılar. Yereldeki imkanlar ile Karayolları standardına uygun yol yapmak mümkün değil. Belediyenin imkanı da yoktu. Çok ciddi bir bütçe karşımıza çıkıyordu. Bakanımız talimatı verdi ve müdürlüğümüz hızlı bir şekilde çalışmaya başladı. Ben müdürlüğünüze hassasiyetinizden dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuşmuştu. 


Yalova Hastane Durum Haber Gazete Yol (5)

Geçtiğimiz günlerde AK Parti İl Başkanı Umut Güçlü ise Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesinin afilasyonu ile ilgili basın açıklamasında bulundu. Umut Güçlü yaptığı açıklamaya hastanenin şuanda içinde bulunduğu yol sorunu ile ilgili hükümet partisi Yalova Başkanı olarak açıklama getirmedi. Afilasyon ile ilgili  “Afilasyonumuzu alacağız. Bildiğiniz üzere Yalova’mıza yeni bir il sağlık müdürümüz geldi. Kendisi elinden gelen en yüksek gayreti gösteriyor. Dün de ben hastanedeydim baş hekimimizle görüştüm. Onunla da arası çok iyi. Yalova'da Allah kısmet ederse sağlık alanında çok güzel şeyler olacak. 17 tane yeni doktorumuz geldi. Eksik olan dallarımızdaki doktorlarımız tamamlandı. Sadece 1-2 bölüm de var. Nöroloji konusunda Yalova Devlet Hastanesi'nde sıkıntı vardı. Sözleşmeyi imzaladık. Üniversitedeki profesör doktorumuz da Yalova Devlet Hastanesi'nde kendi bölümünde hasta alımına başladı. Üniversitedeki doktorlarımızın  anlaşma süreçlerini yapıp onları da şimdi hepsini yavaş yavaş devlet hastanemize çekiyoruz. Ama bildiğimiz gibi eğitim ve araştırma hastanemiz büyük bir hastane. İmkanları geçmiş öbür hastaneye göre daha geniş imkanları var. Onun için Gölcük'ten Orhan Gazi'den, İznik'ten, Karamürsel'den inanılmaz bir bu tarafa hasta akışı oluyor. Dün aldığım bilgilere göre Yalova Devlet Hastanesi günlük 6 bin 600 kişiye hizmet veriyor. Çok büyük bir rakam. Bu yeni gelen 17 doktorumuz ve önümüzdeki hafta açıklayacağımız projelerle afilasyon sorunumuz kesinlikle ortadan kalkacak. Bazı ilçelerimizde yeni yatırımların müjdesini de inşallah o zaman vereceğiz. Hedefimiz, şu an yapacağımız sağlık alanındaki projelerimizde Yalova'nın hem yatak kapasitesi çok çok yukarı çıkacak, hem de Yalova'nın bu artarak gelişen nüfusuna çok rahat bir şekilde 20 sene idare edecek bazı projeler üzerinde hazırlık yapıyoruz” diye konuştu.

Büyük Yatırım: 33 Milyon Lira Büyük Yatırım: 33 Milyon Lira

Özel Haber: Duygu Saral
 

Editör: Arda Yavuz