3 kuşaktır Yalova’da yaşayan Necmettin Güneç isimli vatandaş, evinin üst bölgesindeki yerin kendi bulundukları bölgeye doğru kaydığı şikayeti ile gazetemize ulaştı.

“Birinin ölmesi mi lazım?”

Yalova Belediyesi’nden emekli olan Necmettin Güneç, Paşakent Mahallesi’ndeki Yeşiltepe mevkiinde bir ev yaptığını söylerken, “Burada 14-15 hane var ve zor zamanlar yaşıyoruz. Ne Muhtarlık ne de İl Özel İdare… Bir Vefa Salman zamanında yollarımıza baktılar. Arkadaşlarımız baksın ve görsünler. Kimseyi kandırmıyoruz, burada da insanlar yaşıyor. İlla ki birilerinin ölmesi mi lazım? Yazık günah ya. Yukarılardan toprak kayıyor ve su akıyor. Kendi çabalarımla şuraları yapıyorum” dedi. Evininin üst tarafında bir toprak kayması olduğunu söyleyen Güneç, “Mezarlığın orada dolgu alanımız vardır. Güneye çıkan yolumuzda dolgu alanı var. Burada toz, toprak perişan haldeyiz. Burada hizmet yok. Bir Vefa Başkan’dan hizmet eden olmadı. Onun zamanında İl Özel İdare geldi ve onunla irtibatta oldular. Ondan sonra… Burada yaşıyoruz, yaşantı denilebilirse…” ifadelerini kullandı.

“Biz de görev yaptık”

Tutuk’tan Enkaz Aldı, Gürel Nasıl Doğrulacak? Tutuk’tan Enkaz Aldı, Gürel Nasıl Doğrulacak?

Yaşadığı sorunun son dönemde gelen yağmurlardan sonra başladığını belirten Güneç, “Aile olarak kazma ve kürekle yapabileceğimiz kadarını yapıyoruz. Şu gördüğünüz kanalı da kendi çabalarımla kepçe yoluyla yapmışım ve burası da dolmuş vaziyette” şeklinde konuştu. Sorunu muhtarlığa bildirdiğini ve İl Genel Meclisi Başkanı’na söylediğini vurgulayan Güneç, “Hem telefonla hem de yüz yüze görüştük. Durumu anlattık ve bekliyoruz. O, ona başkanla görüşeceğiz buraya hizmet getireceğiz diyor. Görev böyle yapılıyorsa… Biz de 32 sene görev yaptık. 40 bin lira tazminat alıp, 20 bin liraya şuraya verdim ve daha da çalışıyorum, yaşım 62…” dedi.

Muhabir-Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

Editör: Arda Yavuz