Yalova Eski Devlet Hastanesinin, geçtiğimiz aylarda diş hastanesine çevrilebileceğini aktaran Yalova İl Sağlık Müdürü Dr. Emrah Eray’ın, Yalova Eski Devlet Hastanesinin son durumundan haberi var mı? Yalova Eski Devlet Hastanesinin atıllığı gözle görülür şekilde ortadayken, hastane resmen çürümeye mi terkedilmiş sorusunu akıllara getirdi. Valilik ve İl sağlık Müdürlüğünden, henüz bir açıklama gelmemişken, eski hastanenin durumu zombi filmlerini aratmıyor.

Yalova Eski Devlet Hastanesi Son DurumEski devlet hastanesinin tıbbi atık deposunun kapısının açık bırakılması, tehlike çanlarının çalmasını, hastanede güvenlik olmaması dikkatlerden kaçmadı. Arşivlerinin taşınmadığı gelen duyumlar arasındayken, arşiv kısmının içerisinde bulunan dolaplarda mı duruyor sorusunu akıllara getirdi.  Hiçbir güvenlik önleminin olmayışı, elini kolunu sallayarak bir insanın rahat rahat dolaşabileceği Yalova Eski Devlet hastanesinin atıl durumda bırakılması, olası bir acil durumda hemen hizmete giremeyeceği izlenimini uyandırıyor. Hastanenin kapı ve pencereleri yıkık dökük halde, etrafı ise çürümüş araba ve çöp yığınları ile doluyken, tehlikeli tıbbi atık deposunun kapısının açık bırakılması, kontrolsüz bir izlenim bırakıyor. Videonun içeriğinden hastanenin son durumunu görebilirsiniz.

Yalova Eski Devlet Hastanesi Son Durum (1)Eski Yalova Devlet Hastanesi’nin Yerine Yenisi Planlanıyordu

2023 yılı bitmeden Yalova Valisi Hülya Kaya, Çiftlikköye’e ziyaret gerçekleştirmiş ve eski devlet hastanesinin akıbeti ile ilgili plan ve projeyi aktarmıştı.

Eski Yalova Devlet Hastanesi’nin durumuyla ilgili bilgi veren İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. Burak Gül, “Eski Yalova devlet hastanesinin yapımına 1998 yılında başlandığı için bazı deprem testlerinden geçmesi gerekti ve bu testler sonucunda fiziksel olarak yetersiz olduğu tarafımızca tespit edildi. Ondan dolayı hastanedeki poliklinik faaliyetlerine ara verdik” dedi. Yalova Valisi Dr. Kaya da, hastanenin yıkımı halinde yeni bir devlet hastanesinin yapılmasının planlandığını dile getirerek, durumun ilerleyen günlerde netleşeceğini dile getirmişti.

Yalova Eski Devlet Hastanesi Son Durum (3)Yalova İl Sağlık Müdürü Dr. Emrah Eray’ın başkanlığında, geri bıraktığımız 2023 yılını değerlendirmek için İl Sağlık Müdürlüğü’nde toplantı gerçekleştirilmişti. Müdür Eray, “Eski Devlet Hastanemizi Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi yapmak istiyoruz bununla ilgili karar Bakanlığımızda. Güçlendirme kararı çıkarsa vereceğimiz hizmetler belli ancak yıkım kararı çıkarsa süreç yeniden başlayacak” ifadelerini kullanmıştı.

Grup Her Şeye Rağmen Sokak Müziğine Hazırlanıyor Grup Her Şeye Rağmen Sokak Müziğine Hazırlanıyor

Özel Haber : Duygu Saral

Editör: Arda Yavuz