10 Nisan Çarşamba günü başlayıp 12 Nisan Cuma günü sonlanacak Ramazan Bayramı için geçtiğimiz haftalar içinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, devlet memurları için 8 Nisan Pazartesi günü ve yarım gün olan 9 Nisan Salı gününün bayram tatiline eklendiği müjdesini vermişti. Hafta içinin hafta sonları ile birleşmesinin ardından 9 günlük bir tatil ortaya çıktı. 9 günlük bayram tatili olanağının oluşmasının ardından çalışanların geçmişte olduğu gibi bu fırsatı değerlendirerek memleketlerine veya tatil bölgelerine yolculuk yapacakları tahminleri arttı. Yalova Gazetesi olarak son durumu öğrenmek için Yalova’nın en önde gelen Otobüs firmalarından olan Yalova Seyahat ile görüşme gerçekleştirdik. İnternetten Sorumlu Yazı İşleri Müdürümüz Duygu Saral, Kapalı Pazar Yeri’nin karşısındaki yazıhaneye giderek Yalova Seyahat’in Müdürü Hakan Toraman’dan konu hakkında bilgi aldı.

Yalova Seyahat Mudur Bayram Son Durum Yolcu Yogunluk Otobus Bilet Haber Manset Gazete Hakan Toroman (1)

Başkan Soygüzel; 2024 Yılını, “Yol Yılı” Olarak İlan Ettik Başkan Soygüzel; 2024 Yılını, “Yol Yılı” Olarak İlan Ettik

“İlave servisler koyduk”

Ailesi’nin Yalova Seyahat Kooperatifi’ni uzun yıllar önce kurduğunu ve kendisinin de 5 senedir Yalova Seyahat Mesul Müdürü olarak çalıştığını belirten Hakan Toraman, “Bütün firmalarda olduğu gibi bizde de bayram yoğunluğu çok fazla. Gidiş ve dönüş yoğun. Vatandaşlarımızı mağdur etmemek için biz gerekli tedbirlerimizi aldık. Gideceği yerlerle ilgili ilave servislerimizi koyduk. Araçlarımızın doluluk oranı %95 yakın ve şu an servislerimiz de doluyor” dedi. Araçlarının da 2+1 koltukla hizmet verdikleri bilgisini ileten Toraman, “Hepsinde internet var. Sıcak ve soğuk servislerimiz mevcuttur. Yalova’nın tek firması olarak biz Yalovalı yolcularımızı sevdiklerine kavuşturmak için yoğun çaba sarf ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Yalova Seyahat Mudur Bayram Son Durum Yolcu Yogunluk Otobus Bilet Haber Manset Gazete Hakan Toroman (4)

“Artvin Hopa’ya kadar giden aracımız var”

Güzergahları ve çalışma rutinleri hakkında konuşan Toraman, “Hafta içi bir kere olmak üzere fakülteye aracımız var. Buraya hasta yolcularımız ve öğrencilerimiz, önce Şehir Hastanesi’ne daha sonra da Uludağ Üniversitesi’ne gidiyor. Haftanın her günü yarım saatte bir Bursa’ya aracımız var. Her saat başı İzmit aracımız var. İstanbul Harem’e buçuk saatlerde otobüslerimiz var. Uzun yol olarak Ankara’ya, İzmir’e, Antalya’ya hatta Artvin Hopa’ya kadar aracımız mevcut. Bu uzun yolculukların hepsi dolu olduğu için ilave servisler koyuyoruz.  Yazıhanemize gelip bilet alabilir, https://luksyalovaseyahat.com/ sitemizden ya da https://www.obilet.com/ sitesinden yolcularımız biletlerini alabiliyorlar” şeklinde konuştu.

Yalova Seyahat Mudur Bayram Son Durum Yolcu Yogunluk Otobus Bilet Haber Manset Gazete Hakan Toroman (2)

“Avantajımız Yalova Merkez’de olmamız”

Firmalar arasında her zaman rekabetin olduğunun altını çizen Toraman, “Bayram yoğunluğu olduğu için bütün firmalar fiyatları yukarı çekti. Biz şunun iddiasındayız; Bütün firmalara göre, bizim firmamız Yalova Otogarı’ndan kalkan firmaların fiyat aralığından daha uygundur. Bir de bizim avantajımız Yalova Merkezi’nden kalkıp yolcularımızı buraya getiriyoruz. Otogara yolcu bırakmıyoruz. Yani bir daha otogardan buraya intikal etmek için minibüs paraları da verdirtmiyoruz. Biz Yalova Merkezi’ndeki İDO İskelesi’nin yanından kalkarız, yolcularımızı da buraya getiririz. Her firmanın kendine has bir konumu var. Şehir merkezine diğer firmalarda girmez. Biz de girmiyoruz. Ancak yazıhanemiz olan otogarlara girip yolcularımızı indiriyoruz. Biz Yalova’da tek firmayız. İskelenin burada olması, minibüs durağının burada olması bizim için avantaj ve yolcularımız da haliyle bizi tercih ediyor” dedi.

Haber-Kameraman/Göktuğ Doğukan Yüksel

Muhabir/Duygu Saral

Editör: Arda Yavuz