Yalova Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde, İstanbul Konfor adına özel bir yazıhane açmak istediklerini belirten Gökyüzü Seyahat ve Havalimanları Yer Hizmetleri Dış Tic. LTD. Şirketi yetkisi Emir Günaydın, yaklaşık 4 ay uğraşlarının ardından kira sözleşmesi imzaladıklarını fakat yerin kendilerine verilmeyeceğinin iletilmesi üzerine yaşadıkları mağduriyeti Gazetemize verdiği demeçle dile getirdi.

Firma yetkilisi Emir Günaydın, konuyla ilgili açıklamalarda bulunurken, kamuoyu yararı güttüklerini lakin devamlı engeller ve cezalarla karşı karşıya kaldıklarını dile getirirken, olayı yargıya taşıdığı ifade etti. İstanbul Konfor olarak İstanbul, Bursa, Yalova arası havalimanı yolcu taşımacılığı yaptıklarını belirten Günaydın, Yalova'da da haksızlığa uğradıklarını, İstanbul'da Havabus'un da sahibi olduklarını aktarırken, yapılan haksızlıklara karşı duracaklarını ifade etti.

"40 Yıldır Yolcu Taşıyoruz"

"Emir Günaydın, Yalova’dan Sabiha Gökçen’e ve İstanbul’a yolcu taşımacılığı yapan İstanbul Konfor firmasının sahiplerindenim, aile şirketimiz, 40 yıldır yolcu taşımacılığı işi yapıyoruz Türkiye genelinde. Yalova’da da son 7 senedir. Yalova-Bursa, Sabiha Gökçen Havalimanı, İstanbul arasında yolcu taşımacılığı yapmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda da yarı da Yalovalı sayılabilirim. Kurtköy’de de evim var ama İstanbul’da oturuyorum."

"Kimseye boyun eğmediğimiz için bizde burada mücadele vereceğiz"

"Gazeteci bir arkadaşım vardı, bu olayları kitaba dökmen lazım demişti. Ramazan ayından sonra inşallah bu olayları kitaba dökeceğim. Burada sadece bu konuya özel çokta insanların zamanını almak, kafasını karıştırmak istemiyorum. Yalova’daki başımıza gelen kısmı anlatayım. İstanbul Sabiha Gökçen’de bizi hiç çalıştırmamak için inanılmaz atraksiyonlar var. Havalimanları rantın döndüğü yerlerdir. Orada 1 liralık su 50 liraya satılan bir yer. Onun için bu zihniyete sahip kişiler, kendi belirledikleri adamlara, firmalara buraları verip oradan inanılmaz karlar sağlıyorlar. Biz de yapı itibariyle Karadenizli ve direkt Allah’a bağlı olduğumuz için, kimseye boyun eğmediğimiz için bizde burada mücadele vereceğiz, yolcu taşıyacağız ama kimseyle de ikili farklı ilişkilere girmeden adaletli ve vatandaş odaklı taşımacılık yapacağız düsturuyla bu işe başladık ama engellemeler, orada olduğu gibi burada da karşımıza çıktı. "

28 Milyon Ceza

"Yalova halkı bütün belgelerimiz olmasına rağmen bize o işi yaptırtmak istemeyen, kamu ve özel kuruluşlar inanılmaz cezalar kesiyorlar bize her şeyimiz olmasına rağmen. 28 milyon TL ceza kesildi bize bu zamana kadar. Sırf bu işi biz yapmayalım, başkaları yapsın diye. Bunlarla mücadele ederken geldik Yalova’ya. Yalova’da otogarda acentemiz vardı orada ufak tefek olaylar olunca kendi yazıhanemizi alalım. Müracaat ettik yılbaşında Yalova Belediyesine dedik ki, burada biz bir yazıhane istiyoruz. Yazıhaneleri yıllardır da bomboş duruyor bir tanesini bize verin. 4 aydır oyaladılar bizi. En sonunda baktık burayı bize birileri bu işe çivi koyuyor, ikinci kanaldan konuşunca sözleşmeyi Şubat ayının ilk haftasında yaptılar. "

İşletme Ruhsatı Vewrilmesine Rağmen Yazıhane Verilmedi

" 1-2 hafta sonra evrakları yapmaya koyulduk. Dediler ki bu yazıhaneyi size veremeyeceğiz. Neden veremeyeceklerini söylemediler. Oyalamaları da zaten mantıksızdı. Elimizde sözleşme var ama bazı kurumlar kötü ve cahil kişilerin eline geçince bahaneleri çok olur. Hesap sorulmadığı için bu kişilere cesaretleri de oluyor. Hatta savcılığa bile gittim suç duyurusunda bulundum. O kadar doluydum ki savcıya, sizden bile bir şey çıkaramayacağımı bilmeme rağmen dilekçe verdim dedim. Maalesef Türkiye’de her şey iyiye gitmiyor. "

"Kamu Adına İş Yapıyoruz"

"Kim bunun talimatını veriyorsa ortaya çıkarılsın, biz aslında kamu adına bir iş yapıyoruz. Vatandaşın toplu taşımacılık yapması engellenemez, bu bir kamu hakkıdır. Düşünebiliyor musunuz bir firma bir yere taşımacılık yapıyor, her riski göz önüne alıyor, dünya kadar ceza yiyor, sırf Yalova halkı oraya hızlı, uygun ve güvenli bir şekilde gitsin diye ama bu bir şekilde engellenmeye çalışılıyor."

"Bize orada müdahale eden Bursa Belediyesi aslında ve bazı yancıları ile kamu kurumları"

Normalde 5216 sayılı Belediye kanununa göre, belediyeler kendi il sınırları dışında faaliyette bulunamazlar. Fakat dediğim gibi bizim bu taşımacılık Sabiha Gökçen’de de yaptıktan sonra bundan rahatsız olan havalimanı işletmecileri ve kamu kurumlarının bazıları buraya kamuyu getirttiler ama hukuken yeri yok, konu danıştayda şu anda. Ancak mahkemeler ne zaman cesaretli karar verecekler o zaman adalet tesis edilecek şu anda böyle bir şey mümkün değil. Kamuyu oraya getirince Bursa Belediyesi buraya başladı. Orada büyük bir yolcu potansiyeli var ve her gün de gelişiyor. Bursa Belediyesinin demesi şu, ben buradan büyük para kazanıyorum bu parayı da şehir içindeki toplu taşımadan zarar ediyorum. Bu kazancımla orayı süspanse ediyorum ve burada kimseyi görmek istemiyorum. Bize orada müdahale eden Bursa Belediyesi aslında ve bazı yancıları ile kamu kurumları. Buradaki müdahale belki de oradakinin yansımasıdır. Onlar buraya müdahale etmiş olabilir ama ben buradan yapıldığını düşünüyorum.

Çınarlı Hıyaban’a Bahar Geldi Çınarlı Hıyaban’a Bahar Geldi

"Ben Havabus’un da sahibiyim İstanbul’da"

"Ben Havabus’un da sahibiyim İstanbul’da, 10 bin yolcu taşıyorum. Havabus’la belediye adına taşımacılık yapıyorum. 2 hatta devlete, belediyeye 350 milyon TL kira verirken, 11 hatta İstanbul havalimanının taşıma işini yapan Havaist firması bizden fiyatları 2 kat pahalı olmasına rağmen 1 lira kira vermiyor. Bu çürümüşlüğün bu kokuşmuşluğun yansımasıdır. Yalova’da başımıza gelen olayda, büyük bir haksızlık ve arsızlık var. Bu tarz küçük adamların devlet kademelerinde olduğu zaman neler becerebildiklerinin bir örneği aslında ve vatandaşımızın da bunu bilmesi gerekiyor. Ben bu konuyla alakalı asla taraf değilim ama bunu da anlatmak ve kamuoyunun bilmesi hakkım. Ben uğradığım haksızlığı dile getirdikçe, kamuoyunu, vatandaşı bilgilendirdikçe cezalar daha çok arttı. "

"Küçük adamlarla büyük işler olmaz ve küçük adamları da ifşa etmek gerekiyor."

"Geçtiğimiz Pazartesi günü Yalova Belediye Başkanımızı yolda gördüm, dilekçeyi verirken. Başkana durumu ilettim, küçük terbiyesizce işler olduğunu söyledim bu işe bir el atın dedim, ben sana döneceğim dedi ama o günden beri dönüş yapmadı. Demek ki kendisinin de bildiği bir konu ki dönüş yapmadı. Yalova’nın havalimanına giden Bursa’ya giden yolcularını biz taşıyoruz ve en uygun fiyata taşıyoruz. Küçük adamlarla büyük işler olmaz ve küçük adamları da ifşa etmek gerekiyor."

Özel Haber : Duygu Saral

Editör: Arda Yavuz