31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde mutlaka sandığa giderek irademizi sandığa yansıtmalıyız.

Yerel seçimlerden sonra birkaç yıl ülke ekonomisi zorlu bir döneme girecek gibi görünüyor. Bu sürecin söylenildiği kadar kısa olmayacağı düşünüyorum.

Yeni atanan Merkez Bankası başkanı,  bilerek mi  söyledi yada istemeden ağzından mı kaçırdı bilmemekle beraber, seçimlerden sonra elektrik ve doğalgaz zammının müjdesini,  orta vadeli programlarda yapılacak zamlar ile enflasyonun uzun bir süre düşmeyeceğini   üstü kapalı da olsa kamuoyu ile paylaştı.

Ekonomimizde yeni hikayeler yazabileceğine inandığımız genç nüfusumuz her geçen yıl azalmakla birlikte, iyi eğitim almış, yetişmiş gençlerimizi de sanayisi güçlü ülkelere tabir yerinde ise kaptırıyoruz, kaçırıyoruz.

Lise çağındaki iyi eğitim alan gençlerimiz dahi üniversite eğitimlerini yurt dışında tamamlamak istiyorlar.

Ekonomimizde  orta gelirliler, emekliler ve  ücretliler  lehine olumlu bir değişim olacağı beklentisi  yerel seçimlerde oy kullanacak seçmen de yok.  Aslına bakarsanız iktidarı muhalefeti dahil  tüm siyasetçilere güven her geçen gün azalıyor. Bugünkü ekonomik sıkıntıların, siyasetçilere olan güvensizliğin  sandığa nasıl yansıyacağını önümüzdeki günlerde göreceğiz.  Seçmenin hatıra sayılır bir bölümünün kararsız olduğunu, yerel seçimlere katılımın veya geçersiz oyların geçmiş yıllara oranla artacağını düşünüyorum.

Seçmeni heyecanlandıracak, umudunu arttıracak hiçbir yeni siyasi  oyuncu yerel seçimlere dahil olmadı.  Bir iki belediyede aday adayı olanlarda genel merkezler tarafından istenilmedi. Mevcut düzenin, mevcut koltuklarından kimse vazgeçemiyor.  Başarılı olacaklarını bildikleri halde çıtayı yükseltme ihtimali olan aday adaylarının  ise önü kesiliyor.  Mevcut durumdan orta ve düşük gelir gurupları dışında koltuk sahibi olmuş siyasetçiler de dahil herkes  memnun. Siyasetçiler bulunduğu yeri korumak için mücadele ediyorlar.

Yerel seçimlerde kullanacağımız oylar ile yerel yöneticileri seçmenin dışında  merkezi yönetime de mesaj vermemiz mümkün.

Yerel seçimlerde köylerde yaşayan seçmen il genel meclisi ile muhtar ve ihtiyar heyetine, Belediye sınırları içerisinde olan seçmen ise İl genel meclisine, belediye başkanına, belediye meclis üyeliğine, muhtar ve azalarına oy kullanacaklar.

Yerel seçimlerde İl genel meclisi üyeliğine verilen oylar siyasi partilerin oyudur. Diğer oylar yerel bazda adaylara göre farklılıklar göstereceğinden parti oylarını yansıtmaz. Bu nedenle il genel meclisi haricindeki verilen oylar ile seçmen belediye başkanlığında, meclis üyeliğinde , muhtar ve azalarında kendine daha iyi hizmet sunacak adayları desteklemelidirler.

Yerel seçimlerde mutlaka sandığa giderek irademizi yansıtmalıyız. Bize hizmete talip belediye başkanı, belediye meclis üyesi, muhtar ve azalarından adaylardan en iyilerini seçmeli, siyasete olan taraf ve tavrımızı ise il genel meclisi oylarımız ile sandığa yansıtmalıyız.

Kısaca söylemek gerekirse, Siyasi partilere desteğimizi, sevgimizi, tepkimizi  il genel meclisine kullanacağımız  oyları ile göstermeliyiz. Diğer oylar ise bize hizmet edeceğine, dürüstlüğüne, bilgi birikimine  inandığımız adaylara ve aday gruplarına kullanılmalıdır.