Konuşmasında; “Piknik Haftası da geliyor. Piknik de başladı, Şu anda yoğunluklu olarak okullarımız geliyor, öğrencilerimiz. Misafirimiz olup gidiyorlar. Müessesemizde mangalı yakıp veriyoruz. Çayı semaverde, demlikte demleyip veriyoruz. İlgi şu anda normal. İnsanlar buraya şahsi arabalarıyla geliyorlar. Başka türlü gelme imkanı yok. Burayı 4 senedir işletiyorum. Buranın tarihi Cenevizlilerden kalma. Siperler var yukarıda, oraya da bakıp çekebilirsiniz. İnsanlar genelde piknik yapmak ve o alanları görüp gezmek için geliyorlar. Siperler dolmuş şu anda ama bakınca görülebiliyor. Oranın koruması bitmiş, aşağıda kale var kale de dağılmış. Yukarıda bir yazı yazıyor ya, tabela. O tabelanın olduğu yerde o siperler var.” şeklinde konuştu.

İstikam Tepesi, Elmalık ve Kirazlı köylerine yaklaşık 1 Km mesafede Marmara Denizi ile Elmalık Ovası’na hâkim bir noktada bulunan yamaç paraşütü uçuş noktası ve piknik alanı olarak düzenlenmiş bir mesire alanıdır. Çevresindeki zengin orman dokusu, il merkezi ve çevre köylere olan yakınlığı ile Yeşil Mavi Turizm Seyir Yolu güzergahında olması nedeniyle yerli ve yabancı turistlerin güzel vakit geçireceği, piknik ve kamp yapılabilecek önemli seyir ve safari noktalarından biridir.

Piknik Günü nedir ve ne zaman kutlanır?

Piknik, yemek yemek ve eğlenmek için açık alanda yapılan günübirlik gezinti anlamına gelir. Piknik, kelimesinin kökeni Fransızca ‘pique-nique’ kelimesinden gelir ve anlamı “suyu, yeşilliği olan, gezinti yapılacak yer” olarak tanımlanır. Her yıl 18 Haziran’da kutlanmakta olan Dünya Piknik Günü’nde insanlar gönüllerince eğlenerek açık alanda hava alır ve güzel vakit geçirirler. Bahar ve yaz aylarının vazgeçilmez aktivitesi piknik, insanların aile ve arkadaş çevresi ile birlikte keyifli bir şekilde vakit geçirebileceği yegane etkinliklerden biridir.

Tuğba ALTIN/Haber

istihkam tepede piknik zamanı (13)istihkam tepede piknik zamanı (12)istihkam tepede piknik zamanı (8)istihkam tepede piknik zamanı (5)istihkam tepede piknik zamanı (7)istihkam tepede piknik zamanı (4)

Editör: Rümeysa Şahin