Sevgili okurlarım geçen haftadan kalan yazıma (Zümer suresi ayet 54’e) devam. Rabbinize (Allah’a) yönelin ruhunuzu Allah’a ulaştırmayı dileyin ve O’na (Allah’a) teslim olun, üzerinize azap (kabir azabı) gelmeden önce (ölümden önce) yoksa sonra yardım olunmazsınız.”
Sevgili okurlarım Yaradanımız (Şura süresi ayet 13’te) mealen biz kullarına ne buyurmaktadır, “Allah, dilediğini kendisine seçer ve O’na yöneleni kendisine hidayet eder (ulaştırır).”
Yine Allah’ımız, (Ankebut 5’te) mealen, “Kim Allah’a mülaki olmayı (hayattan Allah’a ulaşmayı) dilerse, o taktirde muhakkak ki Allah’ın tayin ettiği zaman mutlaka gelecektir, (ruhu mutlaka hayattayken Allah’a ulaşacaktır).”
Kişi ölmeden önce ruhunun Allah’a ermesi ulaşmasını isterse o halde sizde sadece bir dilekle, (ölmeden önce ruhunuzu Allah’a ulaştırmayı dilemekle) açılan sevgi ve mutluluk kapısından içeri girmeye ve vuslata ermeye hazır mısınız?
Evet, hazır mıyız? Rabbimize gönlümüzün ta ötelerinden gelen bir dileği ulaştırmaya, istemez miydiniz? Böylece gönlünüzde Allah sevgisi bir anda yeşeriversin ve kalbinizin kapısı Allah’a açılıp içine bir anda rahmet girsin de, içinizde Allah’a karşı bambaşka duygular uyansın ve artık ibadetler sizin için bir zevk haline gelsin?
Allah her insana, kendisine huzurlu olarak kavuşmayı nasip etsin.
VAZİFE AŞKI
Rodoplu mescidi imamı sayın Ali hocam da vaiz idi, kürsüye giderken beni gördü ve de öyle kendini yapacağı konuşmaya adamış ki düşüyordu. Allah bunu ve de bunun gibi ilim adamlarını çoğaltsın, eksiltmesin. Kalpten konuşanlarımız çoğalsın, Allah yolunu açık etsin sayın Ali hocam. 
Amin.