‘’Türk Milleti Çalışkandır, Türk Milleti Zekidir.’’ Mustafa Kemal Atatürk. Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlu Olsun

Çalışan emekliye ikramiye, Çalışan öğrenciye destek yok.

Çalışmak ne zamandan beri suç oldu?  Emeklilere verilen ikramiyeler, öğrencilere verilen destekler neden çalışanları, özellikle  imkanları olmayıp çalışmak zorunda olanları kapsamıyor.

Emekliler sanki keyfinden çalışıyorlar. Bir elleri yağda bir elleri balda.  Emeklilerin büyük kısmı  7.500.-TL emekli maaşı alıyor. 7.500.TL ile nasıl geçinemiyorlar, diye mi düşünülüyor.

18-25 yaş aralığında Açıköğretimde okuyan gençlerimizin eğitim tercihleri ne kadar araştırılmış ki, bu öğrencilerin yan gelip yattığı veya maddi durumlarının iyi olduğu kanaatine varılmış. Halbuki, bilgisayar ve internete en fazla ihtiyacı olanlar Açıköğretim öğrencileri. Sanki başka bir ilde Üniversite okumaya maddi durumu elvermeyen,  çalışmaya ihtiyacı olan ve bu nedenle Açıköğretimi tercih etmek zorunda kalan  gencimiz yok. Böyle  mi düşünülüyor.

İşte böyle düşündüğünüzde, destekler ve ikramiyeler aşağıdaki gibi çalışanları cezalandıracak şekilde belirlenir. Gerçekten ihtiyacı olan çok emekli, öğrenci gözden kaçırılır.   

CUMHURİYETİN 100. YILI DOLAYISIYLA EMEKLİLERE 5 BİN TL İKRAMİYE VERİLECEK

Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yılı dolayısıyla emeklilere bir kereye mahsus 5 bin TL ikramiye verilecek. İkramiyeden çalışan emekliler yararlanamayacak.

Çalışan emekliler kapsam dışında.

Milyonlarca emekli yurttaş ikramiyeden yararlanamayacak. İkramiye dul ve yetim aylığı alanlara ise kısmi olarak ödenecek.

Dul olup çocuğu olmayanların yüzde 75, dul olup çocuğu olanların yüzde 50, yetim olanların ise yüzde 25 oranında ikramiyeden faydalanacak.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE TEKNOLOJİK CİHAZ VE BİR YILLIK İNTERNET DESTEĞİ VERİLECEK

Satın alma tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış olan, açıköğretim öğrencileri hariç, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yükseköğretim öğrencilerinin her birine, bir defaya mahsus olmak üzere teknolojik cihaz desteği ve bir yıllık internet desteği sağlanacak.

Açık Öğretim Öğrencileri kapsam dışında.

Nihai satış fiyatı 9 bin 500 Türk Lirası'nı aşmayan mobil telefon cihazları ile bilgisayar cihazlarının elektronik ortamda düzenlenen fatura ile yapılan satın alımlarında kullanılabilecek. Söz konusu öğrenciler için sağlanacak internet desteği, bir hatla sınırlı olmak üzere 12 ay boyunca ücretsiz, aylık en fazla 10 gb olacak şekilde yıllık 120 gb olacak.

Her öğrencinin bir defaya mahsus olmak üzere kullanabileceği teknolojik cihaz destek tutarı toplamı en fazla 5 bin 500 TL olacak. Bu kapsamda edinilen mobil telefon cihazları, destekten yararlanma tarihinden itibaren en az 2 tam yıl süre ile sadece destekten yararlanan tarafından kullanılabilecek. Cihazların 2 yıl içinde satılması veya başka bir kullanıcı tarafından kullanıldığının tespit edilmesi halinde; destek ödemesinin yapıldığı tarihten itibaren belirlenen gecikme zammı oranında hesaplanacak faiz ile birlikte destekten yararlanandan geri alınacak.