Başkan Kendir; Ekmek Bulamıyorsan Anayasa Ye! Başkan Kendir; Ekmek Bulamıyorsan Anayasa Ye!

Aktif olarak Kentsel Dönüşüm çalışmaları devam eden Bağlarbaşı Mahallesi’ndeki Roman vatandaşların yaşadığı bölge, Yalova gündeminden düşmüyor. Kentsel Dönüşüm çalışmaları nedeniyle bölgeden çıkmak durumunda kalan Romanların, Kazımiye Köyü’nde Konteyner Kent’te yaşadığı sorunlar zaman zaman yazılı ve görsel medyaya düşüyordu. Konteyner Kent’te yerleştirilen Romanların bir bölümünün kaldıkları yerlerden çıktıkları ve bölgenin tenhalaşmaya başladığı haberleri Yalova gündemine gelmişti. Yaşanan bu sorunlarla birlikte Kentsel Dönüşüm çalışmalarının devam ettiği yerin üst tarafındaki mevkii olan Eski Bursa Yolu Caddesi üzerinde meydana gelen yarıklar, çöküntüler, bölgenin Yalova gündemine 1. Sıradan tekrar girmesine sebep oldu.

Yalova Chp Belediye Baskan Aday Roman Mahalle Yol Yarik Cokme Kayma Inceleme (1)Yolda ve evlerde çatlarlar meydana geldiği iddiasıyla ilk olarak geçtiğimiz hafta İYİ Parti Yalova İl Başkanı Osman Kendir ve İYİ Parti Yalova Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Tokay, mahalleye gelerek incelemelerde bulunmuş ve Kentsel Dönüşüm çalışmalarının acil olarak durdurulması çağrısında bulunmuştu.

Geçtiğimiz haftadan sonra sorun yaşanan mevkiinin daha da kötüye gittiği iddiaları üzerine Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Belediye Başkan Adayı Mehmet Gürel de bölgeye geldi. Ekibiyle birlikte incelemelerde bulunan Gürel, mahalleli ile görüşme gerçekleştirerek sorunlarını teker teker dinledi.

Yalova Chp Belediye Baskan Aday Roman Mahalle Yol Yarik Cokme Kayma Inceleme (4)“Yarıklar az gözüksün diye mıcır dökmüşler!”

Vatandaşlarla birlikte problem yaşanan bölgede incelemelerde bulunan Gürel Yalova Gazetesi’ne çarpıcı açıklamalarda bulundu. Durumun çok kötü olduğunu belirten Gürel, “Felaket bölgesi gibi. İleride bir rögar çökmüş, gelip geçen çocuk içine düşse ölür. Bu nasıl bir inşa eylemi, nasıl bir Kentsel Dönüşüm anlamış değilim. Aşağıdan kazı yapıldığı için topraklar kopuyor, insanların canları tehlikeye giriyor. Adamın burada dükkanı çökmüş, evi ve ahırı gitmiş. Burada garip bir hikaye var. Buranın altyapısal sorunları zaten bilinen şeyler ama Kentsel Dönüşüm çalışmaları yapılırken, ilgili belediyenin burada tedbirler alması lazım. Alınan tedbir ise yarıklar az gözüksün diye mıcır dökmüşler. Alınan tedbir bu! 

Özel Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

Editör: Arda Yavuz