Grup Her Şeye Rağmen Sokak Müziğine Hazırlanıyor Grup Her Şeye Rağmen Sokak Müziğine Hazırlanıyor

Seçimlere az bir süre kala partilerin seçim çalışmaları da hareketlilik kazandı. Türkiye İşçi Partisi Yalova Belediye Başkan Adayı Hasan Kazbek gazetemize açıklamalarda bulunarak yerel seçimlerde Yalova’yı hep birlikte yöneteceklerini ve herkesin mutlu olması için çalışacaklarını söyledi.

“Doğruyu haykırmak, bizim tarihsel misyonumuzun bir parçası”

‘İncir zamanı, incir yiyebilmektir ama herkesin incir yiyebilmesidir sosyalizm’ diyen ve herkesin yanında olacaklarını belirten Hasan Kazbek konuşmasında, “Biz her şeyden önce sosyalistiz, sosyalizmin tarihinde misyonu kuşanmış durumdayız. Kaç kişi olduğumuzun ya da şartlarının ne olduğuna bakılmaksızın her yerde doğruyu söylemek, doğruyu en neti, en berrak şekilde söylemek demeyelim de haykırmak artık bizim geleneğimiz olmuş durumda. Her şeyden önce bu doğruyu haykırmak bizim tarihsel misyonumuzun bir parçası. Onun içinde bundan vazgeçmeyeceğiz. Kararlılığımızdan, umudumuzdan hiçbir şekilde vazgeçmeyeceğiz. Bunun içeriğinde ben bir şey daha ifade etmek istiyorum. Biz kendimizi sadece parti üyelerimizden ibaret görmüyoruz. Türkiye'deki bütün hak arayışı içerisindeki işçiler ve emekçiler haksızlığa karşı başkaldıran herkeste bizim yanımızdadır, yoldaşımızdır, onlar da bizim ana güç kaynağımızdır. Haksızlığın, adaletsizliğin oradan sosyalizm fikri çıkmaktadır. Ben size bir cümleyle özetleyeyim, incir zamanı, incir yiyebilmektir ama herkesin incir yiyebilmesidir sosyalizm. Biz Yalova'da ya da ülkemizin herhangi bir noktasında kimin ne eksikliği, ne derdi varsa bu düzenden kaynaklı ne problemi varsa bunların hepsinin hem yanındayız hem de direkt öznesiyiz. Biz çözeceğiz. Her şeyden önce biz insanlara sizin adınıza sizi kurtaracağız, bize destek verin demiyoruz. Biz insanlara diyoruz ki buyurun bizimle beraber bu memleketin sorunlarına, dertlerine sahip çıkın. Bizimle beraber kendi dertlerinize sahip çıkın ve kendi dertlerinizi kendi problemlerinizi çözerek, kendinizi kendiniz kurtarın. Bir kurtarıcı miti olarak ortaya çıkmıyoruz. Kahraman değiliz, herhangi bir özelliğimiz yok. Bu halk, diğer insanlar neyse biz de aynı şekildeyiz. Onlarla beraber yan yana gelerek kuracağımız meclislerle onların dertlerini çözebiliriz, onların isteklerini giderebiliriz. Bunun dışında herhangi bir sihirli formülümüz yok” diye konuştu.

“Kişilerin, yolsuzlukların değil hizmetlerin konuşulacağı bir değişimi başlatacağız”

TİP Yalova Belediye Başkan Adayı Hasan Kazbek seçimi kazanmaları dahilinde hayata geçirecekleri projelerden şöyle bahsetti: “Kenti biz değil; mahalle mahalle, sokak sokak hep birlikte yöneteceğiz. Altyapımızı tamamlayacağız. Çağımıza uygun, yaşanabilir bir ilçe inşa edeceğiz. Sosyal, kültürel, sanatsal her türlü aktivite için alanlar açacağız. Ekonomik gelişim ve istindam adına girişimlerde bulunacak, yatırımlar yapacağız. Belediye özkaynakları ile hizmetleri sunabilmek adına belediyeye ait tesisler kuracağız. Hizmet alımlarında şe af, denetlenebilir ihaleler düzenleyeceğiz. Yoksul kesimlere ulaşacak, tüm imkanlara erişimlerine olanak sağlayacağız. Halkın karar almada belirleyici olmasını sağlayacağız. Yönetimin her kademesinde halkın olduğu bir anlayışı egemen kılacağız. Kişilerin, yolsuzlukların değil hizmetlerin konuşulacağı bir değişimi başlatacağız. Doğa ile barışık, hayvan dostu bir kent inşa edeceğiz. İşe alımlarda taraftar veya ailecilikle değil, liyakatli kişilerin istihdam edilmesini sağlayacağız. Belediye emekçilerinin sorumlu, dürüstlük ile çalışmasını temin edip, onlara huzurlu bir çalışma alanı yaratacağız. Kadınlara istihdam yaratmak adına projeler üretecek, çalışma alanları yaratacağız. Kent yaşantısında dezavantajlı gruplara yaşanılabilir bir şehir anlayışı sunacağız. Öğrencilere ekonomik destekler sağlamaya çalışacağız. Bir anlayışı kökten değiştireceğiz. Böyle gelmiş böyle gider anlayışına son vereceğiz. Söz veriyoruz, herkesin mutlu olması için çalışacağız. Umutsuzluk yok, başaracağız”

Hasan Kazbek Kimdir?
1974 Yılında Kars- Çakmak köyünde memur-çiftçi bir ailenin en küçüğü olarak doğmuştur. Yalova Saffet Çam ilkokulundan sonra Yalova Lisesi’nden mezun oldu.1992 yılında başladığı İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Belge Bilgi Yönetimi bölümü Lisans eğitimini 2000 yılında bitirdi. Aile atölyesinde çırak olarak başladığı iş hayatında emekçinin zorlu dünyasının şahidi oldu. Toplumsal-siyasal tercihleri bu temel üzerinde oluşmaya başladı. 1989 yılında SHP Gençlik kolları çalışmalarıyla başlayan bu süreç emekten yana Sosyalist Hareketlerin saflarında devam etti. Öğrenci ve Gençlik çalışmalarında aktif olarak bulundu ve her kademede görev aldı.Çeşitli dergilerde makale ve denemeler yazdı. Edebiyat ve sanat alanında ilgili bir takipçi ve okurdur. Halen hayatını işletmecilik yaparak kazanan Hasan Kazbek evli ve 4 yaşında bir kız çocuk babasıdır.

HABER/ RÜMEYSA ŞAHİN
MUHABİR-KAMERAMAN/ DUYGU SARAL

Editör: Arda Yavuz