Tutuk’tan Enkaz Aldı, Gürel Nasıl Doğrulacak? Tutuk’tan Enkaz Aldı, Gürel Nasıl Doğrulacak?

Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Yalova Belediye Başkan Adayı Celal Korkmaz, seçimi kazanmaları halinde Yalova’nın sorunlarını çözüme kavuşturacaklarını ve Yalova’yı milli görüş belediyeciliği ile tanıştıracaklarını anlattı.
Milli görüşün tek partisi var o da Saadet Partisi’dir diyen Celal Korkmaz, milli görüşü benimseyen bu parti görev almak istediğini şu sözlerle anlattı: “Milli görüş demek aslında asli görüş demek. İnancımıza uygun İslami görüş demek kısacası benim tabirimde. Temiz siyaseti, inançlı siyaseti, şuurlu siyaseti, ahlaklı siyaseti, kul hakkı yemeyen siyaseti milli görüş içerisinde yapacağımı düşündüğüm için en uygun burası bana geldiğinden sebep, bu teşkilat içerisinde görev almayı kabul ettim.”
“Devlet demek, milletin adil olan makamı demek” 
Adaletli ve adil olmayan bir seçimin içerisinde yer aldıklarını her fırsatta dile getiren Korkmaz,  “Adil olmayan bir seçime giriyoruz şu anda. Bunu yürekten söylüyorum. Bir tarafta devletin bütün imkanlarını kullanan belediyenin bütün imkanlarını, gücünü, parasını, insan kaynaklarını, aracını kullanan bir siyasi parti var, adayları var. Bir tarafta da mütevazi bir bütçesiyle, teşkilatlarıyla, kendi helal paralarıyla seçimde yarışmacı olan, yarışan bir aday var. Adaletli bir şekilde girmiyoruz. Cumhurbaşkanımızın gittiği illerde biliyorsunuz bazı ifadeleri var. Ben üzülüyorum ona. Çünkü kendisi bizim 30 yıl önce 90'lı yıllarda İstanbul'da Büyükşehir Belediye Başkanımızdı ve dolayısıyla biz muhalefetteydik. En büyük hizmetleri biz yaptık. Çöpleri temizledik, suyu getirdik, yeşilliği yaptık, imar planlarını hazırladık. İstanbul, Ankara, Türkiye'nin yaklaşık nüfus bakımından %70’ini biz muhalefette olduğumuz dönemde hizmet yaptık. Belediyelerimizin bütçelerini denkleştirerek efsane hizmetler yaptık. Türkiye'mizin %90'ı bize karşıydı o zaman. Ama şimdi Cumhurbaşkanımız diyor ki illerde gezerken ey sevgili halkım, ben tefsirini yapıyorum benim adayıma AK Parti'nin adayına eğer oy vermezseniz hizmet gelmez diyor. Test etmek içinde haklı, hizmet geldi mi diyor. Eğer siz hizmeti genelden yerele aktarmazsanız partizanlık yaparak tabii ki orada hizmet olmaz. Devlet demek, milletin adil olan makamı demek. Siz adil olarak bütün hizmetleri eşit bir şekilde senden olmayan belediyelere de dağıtacaksınız ki oraya da hizmet gelsin” ifadelerine yer verdi.
“Belediyenin kapısına rüşvet alan melun, verende melun tabelasını asacağım”
Adayları projelerle yarıştırmayı doğru bulmayan Korkmaz, “Adaylarımızı projelerle yarıştırmakta yanlış bir görüş bence. Mutlaka proje olacak. Yalova’mızın neye ihtiyacı varsa onu yapacağım. Yapılmaması gereken ne varsa onu da yapmayacağım. Yandaşa, yoldaşa belediyemin parasını peşkeş çekmeyeceğim. Partizanlık yapmayacağım. Kul hakkı yemeyeceğim, yedirmeyeceğim. Belediyenin kapısına rüşvet alan melun, verende melun tabelasını asacağım. Kapım herkese açık olacak” dedi. 
“İhtiyaç sahibi her hanemize 10.000 TL vereceğim” 
Seçim vaatlerinden de bahseden Korkmaz sözlerini şöyle sürdürdü: “Mahallelerimizde muhtarlarımız var. Onlardan yardım alacağız. Orada bir heyet oluşturacağız. Başkanı muhtarımız olacak. İki tane de ilgili yanına yardımcı vereceğiz. Onlar mahallelerimizde fakirlerimizi tespit edecekler. Düzenli bir şekilde sisteme yüklenecek. ‘Vatandaşlık kartı’ gibi bir kart düşünün. Bu kartla biz onların takibini yapacağız. Engelli ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin her hanesine de on bin lira inşallah ihtiyaç vereceğiz. Engellilerimizin araçlara binmeyle ilgili de sıkıntıları var. Onlar için engelsiz araç ve engelsiz duraklar ilgili de bir projemiz var. Bir diğeri hayvancılık sitemiz. Hayvancılıkla uğraşan, besicilik yapan, sütçülük yapan, işletme sahibi kardeşlerimiz var. Bunların da modern bir yaşama ihtiyacı var. Teknolojiyle donatılmış, rekabet gücü arttırılmış bir siteye ihtiyacı var. Biz ondan adına da hayvancılık sitesi dedik. 300-400 bin metrekarelik bir alan bulacağız. Oraya 5-10- 15 bin metrekarelik alanlar oluşturacağız. İşletme sahibi kardeşlerimize vererek hem Yalovamızı çevresindeki kötü kokuyu ortadan kaldıracağız, hemde kötü görüntüyü ortadan kaldıracağız. Kantin kartımız olacak. Öğrencilerin günlük ihtiyaçlarını karşılayabilecek kadar parayı yükleyeceğiz. Hiç kimseye muhtaç olmadan okulda günlük gıda ihtiyacını karşılayacaklar. Çok fonksiyonlu pazar yerleri yapacağız. Yalovalı kardeşlerimize hijyenik, daha ucuz bir şekilde halk ekmek fabrikalarımızı kazandıracağız. İhtiyaç sahibi her hanemize 10.000 TL vereceğim, onlara ilaveten de ihtiyaç sahibi her hanemizin suyu ücretsiz olacak ve bu hanelere yine ekmeği de ücretsiz bir şekilde vereceğiz. Matbaacılar sitesi kurmayı da düşünüyorum. Trafik sorunumuz var bunu da çözeceğiz. Hafif raylı sistem düşünüyoruz.”
“Yalova'daki bütün hemşerilerimizin oylarına talibim”
Saadet Partisi Yalova Belediye Başkan Adayı Celal Korkmaz konuşmasını şu sözlerle noktaladı: “Ben de sevgili hemşerilerimizden, Yalovalı kardeşlerimizden oylarına talip olduğumu sizin huzurunuzda talep ediyorum. Yalova'daki bütün hemşerilerimizin oylarına talibim. Eğer bizi layık görürlerse bu göreve, ben de onlara söz veriyorum adil olacağım. Adaletle yöneteceğim. İsrafı kesinlikle ama kesinlikle engelleyeceğim inşallah. İşi ehline vereceğim. Gereksiz bütün harcamaları ortadan kaldıracağım. Yalovamıza ne gerekiyorsa inşallah onların yapılmasıyla ilgili gayretlerimi ortaya koyacağım. Belediyenin kapısına Mutlaka ama mutlaka rüşvet alan da melun, veren de melun tabelasını asacağım. Bu duygularımla bütün hemşerilerimizin tekrar Ramazan'ını tebrik ediyorum. 1 Nisan'da milli görüş belediyeciliğinde buluşmak üzere diyorum. Saygılar sunuyorum.”
HABER/ RÜMEYSA ŞAHİN
MUHABİR/ GÖKTUĞ DOĞUKAN YÜKSEL

Editör: Arda Yavuz